Connect with us

Vremea

Cod galben de vânt puternic în treisprezece județe

Cod galben de vânt puternic, emis de ANM joi dimineața, pentru treisprezece județe din țara.

UPDATE: Administraţia Naţională de Meteorologie a emis  noi avertizări cod galben de vânt puternic. Astfel, numărul judeâelor aflate sub atenționare a ajuns la treisprezece. Acestea sunt: Sibiu, Harghita, Covasna, Braşov, Cluj, Buzău, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Satu Mare, Bacău, Suceava şi Neamţ.

Pentru judeţul Cluj, meteorologii au prelungit până la ora 14.00 codul galben de vânt. Inițial, aceasta a fost în vigoare până la ora 8.00.

Judeţele Sibiu, Harghita, Covasna şi Braşov se află sub avertizare tot până la ora 14.00. În aceste zone, se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăşi 55-60 kilometri la oră. La peste 1800 m altitudine, vântul va sufla cu până la 90-100 kilometri pe oră.

Știrea inițială:

Meteorologii au emis avertizarea pentru județele Bacău, Neamţ, Suceava, Cluj, Buzău, Prahova, Argeş, Dâmboviţa şi Satu Mare.

Judeţele Bacău, Suceava şi Neamţ sunt sub cod galben de vânt până la ora 11.00. Intensificările vântului în aceste zone vor atinge și chiar depăși, la rafală,  55 – 60 de kilometri pe oră. La munte, la altitudini de peste 1400 de metri, rafalele vor atinge şi depăşi 70-80 kilometri la oră, izolat 100 de kilometri la oră, potrivit ANM.

Nouă județe sub avertizare cod galben

Până la ora 10.00, sub avertizare cod galben de vânt se află şi judeţele Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa. La altitudini de peste 1600 de metri vor fi intensificări ale vântului care vor atinge şi depăşi la rafală 80 – 90 de kilometri la oră si izolat 100 de kilometri la oră.

Tot până la ora 10.00 se află sub avertizare cod galben judeţul Satu Mare, unde vor fi intensificări ale vântului care la rafală vor depăşi 55-60 kilometri la oră.

Judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi zona de munte a judeţelor Satu Mare şi Mureş sunt, de miercuri seară până joi seară, sub avertizare cod galben de ploi. În aceste zone cantităţile de apă urmând să depăştească 20-25 de litri pe metru pătrat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top