Connect with us
Cod galben de vânt puternic în nouă judeţe din ţară

Vremea

Cod galben de vânt puternic în nouă judeţe din ţară

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vânt pentru nouă judeţe din ţară. Alerta meteo este valabilă până la ora 15 în cazul judeţelor Bihor, Timiş, Arad şi Caraş-Severin, până la 14 în cazul judeţelor Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Cluj, Neamţ şi Suceava. Pentru zona de munte a judeţelor Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Cluj, Neamţ şi Suceava avertizarea va înceta în jurul orei 12 şi 10 minute.

Vântul va sufla cel mai puternic în judeţele de la graniţa României – Bihor, Arad, Timiş şi Caraş-Severin, unde viteza aerului rece va fi de 60 de kilometri la oră, pe alocuri chiar şi 70 de kilometri la oră.

În zonele de munte din Bistriţa şi Maramureş, vântul va sufla extrem de puternic, cu valori care depăşesc 90 de kilometri la oră, însoţite de furtuni. În zona de munte din Cluj, la peste 1.500 de metri altitudine, vântul va depăşi rafala de 90 de kilometri la oră. Tot cu aceeaşi viteză va bate şi în judeţele Suceava şi Neamţ, la altitudini de peste 1.700 de metri.

CITEŞTE ŞI: Cum va fi VREMEA de CRĂCIUN 2016 și de REVELION 2017

Mâine, 20 de grade în sud

În sudul României, vremea va fi frumoasă pe tot parcursul zilei. La Bucureşti se vor înregistra 16 grade în jurul orei 15, iar mâine se aşteaptă valori de până la 20 de grade, la fel şi în restul regiunilor sudice. În Transilvania sunt aşteptate ploi astăzi şi mâine, iar temperaturile nu vor depăşi mai mult de 16 grade (Cluj, Oradea, Arad).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top