Connect with us
Cod galben de vânt puternic și ninsori! Vine prăpădul în 17 județe

Vremea

Cod galben de vânt puternic și ninsori! Vine prăpădul în 17 județe

ANM a emis un cod galben de vânt puternic și ninsori, valabil în acest weekend în zonele de munte din 17 județe. Meteorologii avertizează că ploile vor pune stăpânire pe toată țara, iar ninsorile își vor face apariția în zonele de munte din mai multe județe.

Cod galben de vânt puternic și ninsori. Iarna își intră în drepturi

Codul galben intră în vigoare vineri la ora 13:00 și va fi valabil până duminică la ora 16:00. Se anunță ploi abundente în toată țara, dar și vânt foarte puternic. Cele mai afectate zone din România sunt nordul, centrul, estul și sud-estul. Aici va ploua temporar, iar în Subcarpații Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte.

Izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. Vineri și sâmbătă vor fi internsificări semnificative ale vântului în special în sud-vest, iar duminică aceste intensificări își vor face simțită prezența în est și sud-est în general cu viteze de 50…60 km/h. În zonele de munte rafalele vor depăși temporar 60….80 km/h.

În estul țării vremea se răcește semnificativ, fiind temperaturi mai joase decât ar trebui în această perioadă.

Potrivit specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie, începând cu ziua de sâmbătă ora 2:00 până duminică ora 20:00, în zona de munte din 17 județe, respectiv în jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali își vor face simțită prezența precipitații sub formă de ninsoare. Se va depune chiar și un strat consistent de zăpadă în anumite zone montane și temperaturile vor fi foarte scăzute.

Alerta de cod galben a fost emisă pentru zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Mureș, Neamț, Harghita, Covasna, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj și Caraș Severin. Aici este de așteptat să se așeze un strat de zăpadă destul de consistent. Totodată vântul puternic nu va ocoli aceste zone.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top