Connect with us
Administrața Națională de meteorologie a decis să prelungească avertizarea de cod galben de viscol pentru mai multe județe din România.

Vremea

Cod Galben de viscol, prelungit până luni dimineața, în mai multe județe.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit, din nou, pentru 19 judeţe, codul galben de viscol emis cu câteva zile în urmă pentru zone extinse din estul ţării.

Atenţionarea, valabilă în Moldova, nordul Dobrogei, extremitatea de nord-est a Munteniei, dar şi la munte, vizează intensificări ale vântului de până la 70 de kilometri pe oră.

Până luni, la ora 4.00, în Moldova, nordul Dobrogei, extremitatea de nord-est a Munteniei, dar şi la munte, vor fi perioade în care vântul va mai avea intensificări, cu viteze de 50-60 de kilometri pe oră şi, pe arii restrânse 70 de kilometri pe oră, spulberând şi troienind zăpada, avertizează meteotologii.

Județe vizate de cod galben de viscol

Atenţionarea cod galben vizează judeţele Suceava, Botoşani, Harghita, Neamţ, Iaşi, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Braşov, Covasna, Bacău, Vaslui, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea,  Brăila, Galaţi şi Tulcea.

Citește și: Prognoza meteo 9-15 ianuarie 2017. Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Temporar va mai ninge slab şi se va mai putea depune strat de zăpadă peste cel existent, duminică seara, în Moldova, local în Carpaţii Meridionali şi Orientali, nordul Dobrogei şi extremitatea de nord-est a Munteniei, iar în prima jumătate a nopţii de duminică spre luni în judeţele din jumătatea de nord a Moldovei şi pe crestele montane înalte, precizează ANM.

Ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restrânse şi în regiunile centrale şi sudice, iar în extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificări ale vântului, mai arată meteorologii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top