Connect with us
Ninsori abundente, cod galben în vigoare. Cum va fi vremea în martie şi aprilie

Vremea

COD GALBEN de viscol în nouă județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi dimineaţă, un nou cod galben de viscol pentru județele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş. Numărul total al judeţelor vizate de avertizări ale ANM a ajuns astfel la paisprezece.

Judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş sunt sub atenţionare cod galben de viscol până la ora 14:00. La altitudini de peste 1.400 de metri vântul va avea intensificări care vor depăşi, la rafală, 70-80 de kilometri pe oră şi izolat 100 de kilometri pe oră.

Și județele Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa sunt sub cod galben de viscol până la ora 13.00.  În aceste zone, la altitudini de peste 1.500 de metri, rafalele de vânt vor depăşi 90 de kilometri pe oră, spulberând zăpada.

Aceeași avertizare este valabilă și pentru județele Neamț și Suceava, până la ora 13.00. Potrivit meteorologilor, la altitudini de peste 1.500 de metri, rafalele de vânt vor depăşi 90 de kilometri pe oră, spulberând zăpada.

Cod Galben de ceață în cinci județe

Judeţul Bistriţa-Năsăud este sub cod galben de polei până la ora 10.00, iar în județul Vaslui, până la ora 9.00, este în vigoare o atenționare de ceață. Tot până la ora 9.00 sunt sub cod galben de ceaţă şi judeţele Vrancea, Iaşi, Botoşani şi Galaţi.

Îîn zonele în care este ceaţă vizibilitatea scade local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. Pe alocuri, în aceste zone se va produce și polei.

Centrul Infotrafic anunţa că, marţi dimineaţă, pe DN2 Râmnicu Sărat –Adjud şi pe DN23B Râmnicu Sărat – Ciorăşti, în judeţul Vrancea, pe anumite porţiuni vizibilitatea era sub 50 de metri.

Marţi dimineaţă a intrat în vigoare şi o informare meteorologică de ninsori, ploi şi vânt, în întreaga ţară, valabilă până miercuri, la ora 10.00.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Vremea

To Top