Connect with us
Cod portocaliu de furtună! Află care sunt județele afectate

Vremea

Cod portocaliu de furtună! Află care sunt județele afectate

Toamna și-a intrat în drepturi în adevăratul sens al cuvântului. Dacă până ieri am avut parte de temperaturi mult mai ridicate față de cele normale pentru această perioadă, de astăzi, vremea s-a schimbat semnificativ. Temperaturile au scăzut și sunt așteptate furtuni, după ce Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod portocaliu pentru 30 de județe din țară. Sunt așteptate cantități semnificative de apă în majoritatea regiunilor țării, iar vremea va fi instabilă în acest weekend.

Cod portocaliu în 30 de județe

Avertizarea de cod portocaliu a intrat în vigoare în această dimineață, la ora 09:00 și se încheie la 27 septembrie, ora 03:00. Ăn zona de munte, precum şi în Maramureş, Transilvania şi local în Oltenia, Muntenia şi Moldova, va ploua abundent şi vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Sunt așteptate vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice, furtuni. Cantităţile de apă vor depăşi 50 – 60 l/mp şi, izolat, 70 – 90 l/mp.

De altfel, codul galben a intrat în vigoare la 25 septembrie, ora 23:00 și se încheie la 27 septembrie, ora 06:00. Sunt anunțate cantități semnificative de ploaie, vântul va sufla cu putere și vremea va fi instabilă în tot acest interval. Sunt așteptate și fenomene speciale, grindină, descărcări electrice. Va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp.

În săptămâna 28.09.2020 – 05.10.2020, în toate regiunile țării, în special în cele extracarpatice, temperaturile vor fi mult mai mari decât cele obișnuite, chiar apropiate de cele din timpul verii. Cantitățile de precipitații vor fi normale pentru această perioadă și excedentare în sud-vest și la munte. Temperaturile ridicate se vor păstra și în perioada următoare.

Continue Reading
You may also like...

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top