Connect with us
Cod portocaliu de furtună, emis de Administrația Națională de Meteorologie. În timp ce în unele zone, canicula....

Vremea

Cod portocaliu de furtună! Anunțul făcut de meteorologi. Care sunt județele vizate

Cod portocaliu de furtună! Meteorologii au făcut anunțul în urmă cu puțin timp. Furtunile vor fi prezente în special în centrul țării.

Cod portocaliu de furtună. Care sunt zonele vizate

În sud avem caniculă și atmosferă sufocantă, iar în jumătatea nordică, la deal și la munte, după prânz apar averse torențiale, cu grindină și vijelii.

în Dobrogea si in Baragan gasim atmosfera insorita. In Baragan va fi canicula si disconfort termic si vantul se va inteti trecator pe litoral.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei vom avea vreme frumoasa, dar calduroasa. Dupa pranz, in zona de deal si de munte pot sa vina cateva averse.

In jumatatea nordica a Moldovei se anunta soare in prima parte a zilei, insa spre seara se aduna norii si vor veni ploi consistente cu fulgere, vijelii si grindina! Valorile termice scad usor fata de ziua trecuta.

Si in nordul Transilvaniei si in Maramures se anunta soare la inceput, insa catre seara apar aversele si pot aduce vijelii si grindina. Maximele scad fata de marti.

In vestul tarii, tot spre seara vin ploi consistente in Crisana, in sudul Banatului, dar si in zona de munte si vor fi insotite de toata suita de fenomene specifice instabilitatii. Pana atunci avem soare si temperaturi in scadere fata de ziua trecuta.

In centrul Romaniei aversele apar pe inserat mai ales in regiunile montane. Vor veni cu fulgere, vant nervos, e posibil sa fie caderi de grindina. Se mai racoreste si dupa pranz se vor inregistra in jur de 30 de grade pe partea vestica a provinciei.

In Oltenia se anunta canicula si disconfort termic chiar daca temperaturile mai scad. Din a doua parte a zilei va ploua si pe aici indeosebi in zonele mai inalte!

In tinuturile sudice mai scad putin temperaturile in zonele de deal si de munte si pot sa vina cateva averse; in rest soarele va straluci nemilos si va fi canicula si disconfort termic. In Lunca Dunarii se vor inregistra pana la 37 de grade Celsius.

In Bucuresti avem din nou soare arzator, canicula si o atmosfera apasatoare. Se ating 35 de grade, la umbra si se mentine disconfortul termic. Pe inserat apar ceva conditii de averse.

La munte avem vreme placuta in prima parte a zilei; dar mai tarziu vin averse torentiale, cu vant puternic si grindina.

Articole pe aceeași temă:

Alertă pe litoralul Mării Negre. Autoritățile au făcut anunțul trist

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top