Connect with us
Cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Alba și Hunedoara

Vremea

Cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Alba și Hunedoara

Hidrologii au emis, duminică, o atenționare cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Alba și Hunedoara, valabilă până la ora 22.00.

Potrivit hidrologilor de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitațiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice Mureş – afluenții de dreapta aferenți sectorului aval confluenţă Târnave – amonte confluenţă Strei, din judeţele Alba şi Hunedoara.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinele hidrografice Geoagiu și Ampoi.

Atenționarea este valabilă până la ora 22.00.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top