Connect with us
Cod roșu ANM, nou cod portocaliu de ploi! Vremea rea persistă până joi! Cod roșu în Galați

Vremea

Cod roșu ANM, nou cod portocaliu de ploi! Vremea rea persistă până joi! Cod roșu în Galați

Vremea capricioasă își face din nou simțită prezența. Administrația Națională de Meteorologie a emis încă un cod portocaliu de ploi torențiale, ce vizează aproape jumătate din teritoriul țării. De asemenea, în unele zone este cod galben, cantitățile de apă putând ajunge, prin acumulare, până la 40 litri/metru pătrat.

UPDATE: Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod roșu de furtuni ce vizează județul Galați. Astfel, în localitățile Tuluceşti, Frumuşiţa şi Scânteieşti, se va semnala grindină de mari dimensiuni, însoţită de vijelie puternică, intensificări ale vântului, descărcări electrice frecvente şi averse torenţiale, atingând prin acumulare peste 40 l/mp.

Citește și: ANM: Vreme rea rămâne până joi! Meteorologii emit Cod Portocaliu

Nu scăpăm de ploi și fenomene extreme. ANM anunță un nou cod portocaliu

Meteorologii anunță că instabilitatea atmosferică va fi cuvântul de ordine și în următoarele zile, când vom avea parte de ploi abundente, însoțite de fenomene extreme precum vijelii puternice, descărcări electrice și, pe alocuri căderi de grindină. Informarea a intrat în vigoare în această dimineață și va rămâne valabilă până joi, 6 iunie.

Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În interval scurt de timp sau plin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15-25 litri pe metru pătrat, iar pe arii restrânse 35 – 50 de litri pe metru pătrat” , transmite ANM, citată de News.ro.

IGSU avertisment de la ANM de vreme rea

IGSU a emis o avertizare in urma informarii ANM, de cod portocaliu de vreme rea și fenomene meteo extreme

Județele vizate de această avertizare

Potrivit prognozei transmise de ANM, pe toată durata acestei avertizări, instabilitatea atmosferică accentuată se va manifesta în cea mai mare parte a Trasilvaniei, Maramureșului, nordul și vestul Olteniei, Moldovei, dar și nordul și nord-vestul Munteniei.  Mai concret, județele în care se vor semnala averse cu caracter torențial și descărcări electrice sunt: Alba, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

Vremea rea nu ocolește nici Bucureștiul. Aici se vor semnala averse cu caracter torențial,descărcări electrice, vijelii și, pe arii restrânse, căderi de grindină. Este de așteptat ca această situație să persiste până spre sfârșitul săptămânii, însă meteorologii anunță că vor reveni cu actualizări, dacă veștile vor deveni mai îmbucurătoare.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top