Connect with us
Cum va fi vremea în săptămâna 14 - 20 mai 2018. Unde vor cădea ploi însemnate

Vremea

Cum va fi vremea în săptămâna 14 – 20 mai 2018. Unde vor cădea ploi însemnate

Vremea în săptămâna 14 – 20 mai 2018 va fi caracterizată printr-un regim termic pentru această perioadă, dar și prin precipitații în majoritatea zonelor. Iată prognoza meteo pentru fiecare regiune.

Banat: La mijlocul lunii mai va fi posibilă o răcire, valorile termice maxime urmând să coboare spre o medie de 22 de grade, iar cele minime vor fi în jur de 11 grade. Spre finalul intervalului de referinţă se prognozează o creştere uşoară de temperatură.

Pe tot parcursul perioadei vor fi intervale în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. După 15 mai, crește posibilitatea de precipitații

Crișana: Până în jurul datei de 14 mai, vremea se va încălzi uşor, media maximelor urmând a fi de 25 – 26 de grade, iar cea a minimelor, în jur de 13 grade. După această perioadă, spre jumătatea lunii, regimul termic va marca o scădere uşoară, până la maxime, în medie regională, de 22 de grade şi minime în jur de 10 grade.

Spre finalul intervalului, tendinţa temperaturii va fi de creştere uşoară.  Izolat, vor fi posibile cantităţi de apă însemnate, după 15 mai.

Transilvania: în perioada 13 – 18 mai, va avea loc un proces de răcire ce va determina valori termice diurne apropiate de mediile multianuale, respectiv o medie a acestora de 21 – 22 de grade, iar până la finalul intervalului, se va remarca o creştere uşoară de temperatură.

Media minimelor va fi de 10 – 11 grade, cu valori mai scăzute în perioada 14 – 18 mai. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, iar probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice va fi mai ridicată după data de 15 mai. Izolat, cantităţile de apă pot fi însemnate.

Maramures: în zilele de 16 şi 17 mai, se va atinge o medie regională diurna de 22 de grade, urmând ca, până la sfârşitul perioadei de referinţă, vremea sa se încălzească uşor. robabilitatea pentru ploi, mai ales averse şi descărcări electrice, va fi ridicată după data de 15 mai, când sunt așteptate cantități însemnate de apă.

Moldova: Va fi o medie regională de 22 – 23 de grade, care se va menţine, cu mici variaţii, până spre finalul săptămânii de prognoză. În primele dimineţi media temperaturilor minime va fi de 12 grade, apoi va creşte uşor spre 14 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor, mai ales sub formă de aversă, va fi mai ridicată în zilele de 8, 9 şi 11 mai, dar şi după data de 15 mai.

Dobrogea: Valorile minime de temperatură se vor situa în jurul unei medii de 13 grade, iar cele maxime până în jur de 26 de grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată îndeosebi după data de 15 mai.

Muntenia: După o săptămână cu media regională a temperaturilor maxime de 25 – 27 de grade, urmează valori uşor mai scăzute în perioada 12 – 18 mai, când, în medie, sunt prognozate maxime de 23 – 24 de grade. Instabilitatea atmosferică se va manifesta local, în special în timpul după-amiezelor, cu o probabilitate mai ridicată în perioada 9 – 12 mai, dar şi după 15 mai.

Oltenia: În perioada 12 – 18 mai, în medie, sunt prognozate maxime de 22 – 24 de grade. Instabilitatea atmosferică se va manifesta local, în special în orele amiezii, cu o probabilitate mai ridicată după data de 15 mai.

Vremea în săptămâna 14 – 20 mai 2018 în București

Luni, vremea în București se va menține parțial înnorată. Soarele nu va apărea pe cer decât foarte rar și există riscul unor ploi foarte scurte. Luni, temperatura maximă va fi de 23 de grade Celsius, dar va bate vântul și vor fi variații de temperatură, astfel că este bine să ai la tine o haină mai groasă peste cele subțiri.

Marți, 15 mai, vremea se va încălzi. Temperatura maximă va ajunge până la 27 de grade celsius, dar la fel ca luni, vor exista variații termice, iar soarele se va ascunde destul de des printre nori. Sunt posibile și averse în prima parte a zilei.

Miercuri 16 mai, vremea se va răci, dar nu semnificativ. Temperaturile se vor menține aproape identic cu cele de luni. Vremea va fi închisă, dar nu va fi frig. Temperaturile se vor situa în jurul valorii de 22 de grade celsius.

Joi, 17 mai soarele își face simțită prezența pe cer. Foarte rar vor exista porțiuni din zi fără soare, dar vremea continuă să se încălzească cu 2-3 grade celsius față de ziua precedentă.

Vineri, 18 mai norii se risipesc definitiv. Temperaturile vor ajunge până la maxime de 26 de grade celsius. Diferența termică față de noapte este una considerabilă, de 14 grade celsius, astfel că dimineața este necesară o haină mai groasă, corpul resimțind diferența de temperatură.

Sâmbătă, 19 mai , se anunță o zi frumoasă, senină cu maximă termică de până la 27 de grade Celsius. Va fi o zi senină numai bună de o plimbare.

Citește și: Mihai Voropchievici despre vremea din luna mai

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top