Connect with us
Vremea in septembrie 2016. ANM a publicat prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Vezi cum va fi vremea la inceputul lunii septembrie 2016.

Vremea

Cum va fi vremea la inceputul lui septembrie 2016. Prognoza meteo pe 2 saptamani

Vremea in septembrie 2016. Inceputul primei luni de toamna vine cu o racire a vremii, temperaturile urmand sa scada. Pana la debutul lui septembrie, finalul lui august va fi marcat de o perioada de cateva zile cu temperaturi mai ridicate.

Iata prognoza meteo pe 2 saptamani, pentru fiecare regiune, conform ANM.

Banat

In cursul zilei de luni, 22 august, vremea va fi racoroasa, cu medii ale temperaturilor maxime in jurul a 22 de grade Celsius, apoi va urma un proces de incalzire, astfel incat valorile diurne vor ajunge, in perioada 27 august – 2 septembrie, la 30…31 de grade. Incepand cu data de 3 septembrie este posibila o usoara scadere a temperaturile maxime.

In acelasi timp, valorile minime de temperatura nu vor avea oscilatii semnificative in decursul celor doua saptamani si se vor situa in medie intre 14 si 17 grade. In prima zi a intervalului va ploua in toata regiunea si pe arii restranse se vor cumula cantitati de apa mai insemnate, urmand ca marti, 23 august ploile sa fie la nivel local si slabe cantitativ. In restul intervalului vor fi posibile ploi slabe si de scurta durata.

Crisana

Temperaturile maxime vor porni de la valori modeste in prima zi, in medie 23 de grade, apoi vor creste treptat, astfel incat in perioada 27 august – 2 septembrie se vor situa la medii in jurul a 30 de grade. Incepand cu data de 3 septembrie este posibila o usoara scadere a valorilor termice diurne. Minimele nocturne de temperatura nu vor avea oscilatii semnificative de-a lungul intregului interval si se vor situa in medie intre 14 si 16 grade.

In prima zi a intervalului va ploua in toata regiunea si pe arii restranse se vor cumula cantitati de apa mai insemnate, urmand ca marti, 23 august, ploile sa mai apara pe spatii restranse si sa fie slabe cantitativ. In restul intervalului vor fi posibile ploi slabe si de scurta durata.

Citeste si: Vremea se strica de azi. Avertizarea meteorologilor

Transilvania

In prima zi temperaturile maxime vor fi, in medie regionala, de 28…29 de grade, apoi vor scadea usor, astfel incat in perioada 23 – 26 august acestea se vor situa in jurul a 26 de grade. Din 27 august si pana la finalul lunii august valorile termice diurne vor creste usor pana la medii de 29 de grade, dupa care va avea loc o usoara racorire a vremii.

Temperaturile minime vor avea valori medii in jurul a 14 grade, exceptand noptile din perioada 25 – 27 august si cele din 3 si 4 septembrie cand vor fi mai scazute. Luni, 22 august si marti, 23 august vor fi averse pe arii relativ extinse, izolat insemnate cantitativ, apoi probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mica.

Vremea in septembrie 2016. Prognoza meteo pentru inceputul lunii septembrie

Oltenia

Vremea va fi calda in prima zi de prognoza, cand media diurna va fi apropiata de 30 de grade. In ziua de 22 august temperaturile maxime vor scadea pana la o medie de 28 de grade si se va mentine la aceasta valoare pana in 26 august. Intre 27 si 31 august, media regionala va creste pana spre 32 de grade, apoi va marca o scadere treptata pana pe 4 septembrie, la o valoare de 28 de grade.

Mediile temperaturilor nocturne, pe tot parcursul celor doua saptamani de prognoza, vor oscila intre 15 si 17 grade, cu cele mai ridicate valori in intervalele 22 – 24 august si 30 august – 2 septembrie si cu cele mai scazute valori in zilele de 27 august si 4 septembrie. Vor fi averse si descarcari electrice in primele trei zile de prognoza, dupa care probabilitatea de aparitie a ploilor va fi foarte redusa.

Moldova

Prima zi va debuta cu o vreme calduroasa, apoi maximele diurne vor scadea treptat, de la o medie regionala de 32 de grade, pana la 26 de grade in data de 25 august. In intervalul 26 – 30 august, vremea se va incalzi, pana la o medie de 32 de grade. Apoi temperaturile maxime vor marca o scadere treptata. Temperaturile nocturne vor scadea in intervalul 23 – 26 august de la o medie de 18 grade, pana la 15 grade, apoi, pana in data de 31 august, vor creste cu aproximativ 2 grade.

Pana la finalul celei de a doua saptamani, minimele nocturne vor ajunge din nou la o medie de 15 grade. Local vor fi averse in intervalul 22 – 25 august, iar in celelalte zile ale celor doua saptamani, probabilitatea de aparitie a ploilor va fi foarte redusa.

Maramures

In primele 4 zile ale intervalului temperaturile maxime nu vor avea modificari semnificative si se vor situa la medii regionale de 26…27 de grade. In schimb, temperaturile minime vor marca o scadere treptata de la o medie de 16…15 grade, pana la 13…12 grade. In intervalul 26 – 30 august vremea se va incalzi treptat, maximele termice atingand la sfarsitul intervalului medii de 29…30 de grade.

In primele zile ale lunii septembrie vremea se va raci usor, astfel ca la sfarsitul intervalului temperaturile diurne se vor apropia de o medie de 26…27 de grade, iar cele minime vor oscila in jurul a 14 grade. In prima zi va ploua pe arii extinse, punctiform insemnat cantitativ, in timp ce marti, 23 august, ploile vor fi slabe si pe spatii restranse. Probabilitatea de ploaie va creste din nou incepand cu data de 30 august.

Dobrogea – Vremea la Mare

Vremea se va racori de la o zi la alta, pana in data de 26 august, asfel incat mediile maximelor diurne vor scadea, de la 32 la 27 de grade. Intre 27 si 31 august se va produce o usoara crestere pana la o medie de 30 de grade, dupa care, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, mediile diurne vor scadea usor, din nou. Temperaturile nocturne se vor mentine in jurul mediei de 21 de grade in primele trei zile, apoi vor marca o scadere pana la 18 grade in data de 26 august.

In intervalul 27 august – 4 septembrie, mediile minimelor regionale vor avea variatii nesemnificative, mentinandu-se la valori de 18…19 grade. In primele trei zile, cu precadere in cursul dupa-amiezelor, local vor fi averse slabe, apoi vremea va fi in general frumoasa, cu o probabilitate foarte redusa pentru ploi.

Muntenia

Vremea va fi calduroasa in prima zi de prognoza, cu o medie regionala a maximelor de 33 de grade, apoi valorile diurne vor marca o scadere pana la 28 de grade, in zilele de 25 si 26 august. Apoi vremea se va incalzi din nou, mediile temperaturilor maxime urmand a urca pana la 32 de grade in zilele de 30 si 31 august. In intervalul 1 – 4 septembrie, maximele vor scadea treptat pana la 29 de grade. Temperaturile nocturne se vor mentine in jurul mediei de 18 grade in primele trei zile de prognoza, apoi vor marca o scadere pana la o medie usor sub 16 grade in data de 26 august.

In intervalul 27 august – 4 septembrie, mediile temperaturilor minime nu vor avea variatii semnificative si vor oscila intre 15 si 17 grade, cu cele mai ridicate valori in 31 august si 1 septembrie. In primele trei zile de prognoza vor fi averse locale, punctiform insemnate cantititativ in noaptea de 22 spre 23 august si pe parcursul zilei de 23 august, dupa care probabilitatea de aparitie a ploilor va fi foarte redusa.

La munte

In primele 4 zile ale intervalului, temperaturile maxime nu vor avea modificari semnificative si se vor situa la o medie de 18 grade, apoi vor creste spre medii in jurul a 20 de grade, in perioada 28 august – 1 septembrie, dupa care vor marca o scadere usoara. Temperaturile minime vor avea in medie valori de 12 grade, exceptand noptile din perioada 24 – 27 august si 3 – 4 septembrie cand vor fi la medii de 9…10 grade. Luni, 22 august si marti, 23 august, vor fi averse pe arii relativ extinse, local insemnate cantitativ. Ploi slabe si pe spatii restranse vor aparea si in restul intervalului, in special in zilele de 24 si 25 august, precum si in perioada 30 august – 4 septembrie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top