Connect with us
Cum va fi vremea în saptamana 19 - 25 septembrie in București si țară

Vremea

Cum va fi vremea în săptămâna 19 – 25 septembrie în București și țară

Administrația Naționaă de Meteorologie a emis un Cod Portocaliu, valabil începând cu ora 15:00 și până mâine, 20 septembrie ora 12:00, în mai multe județe din țară.

UPDATE – Cod Portocaliu:

UPDATE 19 septembrie, ora: 10:30

Cod Portocaliu de ploi în judeţele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea, Brăila şi Buzău şi în zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea şi Gorj. Ploile vor avea caracter torenţial şi se vor cumula local 60…80 l/mp.

ÎN ŢARĂ (luni): Vremea va fi instabilă, iar valorile termice vor scădea semnificativ, in special in regiunile estice, unde vor fi cu mult mai scăzute decat mediile climatologice specifice perioadei.

Cerul va fi mai mult noros. Se vor semnala averse, in toate regiunile, descărcări electrice, intensificări ale vantului ce pot lua si aspect de vijelie si izolat grindină. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitătile de apă vor depăsi, local, 20…25 l/mp si izolat 40…50 l/mp, cu precădere la deal si la munte, precum si in partea de răsărit a teritoriului.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 13 grade in nord-estul extrem si 26 de grade, izolat, in sud, iar cele minime vor fi cuprinse intre 8 si 18 grade.

ÎN ŢARĂ (marţi): Vremea va fi in general instabilă şi rece, pentru această dată, in toată tara. In cursul zilei, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, in majoritatea regiunilor. Pe arii restranse, in special in jumătatea de sud a tării, cantitătile de apă vor mai depăsi 25…30 l/mp.

Noaptea, aria de nebulozitate si de precipitatii se va restrange treptat, iar in zona montană inaltă, trecător se vor semnala precipitatii slabe mixte. Vantul va avea intensificări in sudul si estul tării, precum si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10…11 grade in estul Transilvaniei si 20…21 de grade in Lunca Dunării.

Temperaturile minime se vor incadra, in general, intre 4 si 12 grade.

LA BUCUREŞTI (luni): Vremea va fi instabilă, iar valorile termice vor scădea semnificativ, dar vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros si se vor semnala averse, in general, moderate cantitativ, insotite de descărcări electrice şi intensificări ale vantului. Temperatura maximă se va situa in jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

Cum va fi vremea in 19 -25 septembrie



Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top