Connect with us
Vremea în România va fi caracterizată, în următoarele două săptămâni, de o uşoară încălzire. Va fi urmată de o răcire treptată, precipitaţiile urmând să fie, în general, slabe, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Vremea

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea în România va fi caracterizată, în următoarele două săptămâni, de o uşoară încălzire. Va fi urmată de o răcire treptată, precipitaţiile urmând să fie, în general, slabe, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Iată cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în fiecare regiune a țării:

Cum va fi vremea în BANAT

Temperatura aerului va avea valori medii uşor peste normele climatologice ale perioadei, de aproximativ 6 grade ziua şi 2 grade noaptea, informează ANM. Apoi vremea se va răci treptat, astfel încât, pe 30 – 31 decembrie, se vor înregistra maxime diurne de 2-3 grade şi minime nocturne de aproximativ -8 grade, în medie.

Ulterior, se va încălzi, iar temperaturile se vor apropia de normele perioadei în jurul datei de 2 ianuarie, când vor fi medii regionale de 3-4 grade ziua şi -4 – -3 grade noaptea. Spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză (26 decembrie – 8 ianuarie) o nouă răcire a vremii va determina temperaturi maxime situate
în jurul valorii de 0 grade şi minime de -6 grade.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în perioada 26-28 decembrie şi din nou după 2 ianuarie.

Cum va fi vremea în CRIŞANA

În primele zile ale intervalului de prognoză, temperaturile, mai ales noaptea, se vor situa peste normele climatologice ale perioadei, cu o medie regională a maximelor de 4 grade şi a minimelor de 0 – 2 grade. Apoi vremea se va răci treptat, spre medii termice de -1 – 0 grade ziua şi de -10 – -9 grade noaptea în jurul datei de 31 decembrie.

În primele zile din ianuarie va avea loc o uşoară încălzire, astfel încât, pe 2 -3 ianuarie, maximele vor atinge valoarea medie de aproximativ 2 grade, iar minimele vor fi de -5 – -4 grade, mai informează ANM.

În ultimele zile ale intervalului de prognoză temperatura va marca o scădere de aproximativ 3 grade, atât la valorile diurne, cât şi la cele nocturne.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în perioada 26 – 28 decembrie şi, din nou, între 2 şi 8 ianuarie. Între 29 decembrie şi 1 ianuarie condiţiile pentru precipitaţii vor fi reduse.

Cum va fi vremea în TRANSILVANIA

În prima parte a intervalului de prognoză, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal – maxime diurne de 2 grade şi minime nocturne de 0 grade, în
medie. Apoi valorile de temperatură vor scădea de la o zi la alta, astfel încât, în jurul datei de 31 decembrie vor fi medii regionale de aproximativ -4 grade ziua şi -15 – -14 grade noaptea.

În primele zile din ianuarie, vremea se va încălzi uşor, iar pe 3 – 4 ianuarie se vor atinge, în medie, 0 grade ziua şi -8 – -7 grade noaptea, pentru ca apoi, până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, un nou proces de răcire să determine scăderea temperaturii cu aproximativ 3-4 grade.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în intervalele 26 – 29 decembrie şi 2 – 8 ianuarie, iar în rest doar izolat vor fi condiţii pentru precipitaţii slabe, trecătoare.

Cum va fi vremea în MARAMUREŞ

În prima săptămână, temperatura aerului va scădea de la aproximativ 2 grade ziua şi -2 – 0 grade noaptea la maxime de -3 grade şi minime de -12 – -11 grade în intervalul 30 decembrie – 1 ianuarie.

Apoi temperaturile vor creşte uşor, spre 0 grade ziua şi -5 noaptea pe 3 – 4 ianuarie. Pentru ca, până la sfârşitul celei de a doua săptămâni de prognoză, o nouă răcire să determine scăderea temperaturilor spre valori medii ale maximelor de -4 grade. Minimele vor fi de -10 grade, transmit meteorologii.

Precipitaţii vor fi în perioada 26-28 decembrie şi 2 – 8 ianuarie, în celelalte zile probabilitatea pentru astfel de fenomene fiind redusă.

Cum va fi vremea în MOLDOVA

În prima săptămână de prognoză, vremea se va răci de la o zi la alta. În jurul datei de 31 decembrie, se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de -2-0 grade, pornind de la 5-6 grade pe 27 decembrie. Apoi se va încălzi uşor, urmând ca pe 2 ianuarie să se înregistreze o medie termică diurnă de 2 grade.

În a doua săptămână, maximele temperaturii aerului vor scădea treptat, spre -2 grade. Pe 27 şi 28 decembrie, nopatea, se vor înregistra -1 – 0 grade, iar pe 31 decembrie şi spre sfârşitul intervalului, -9 – -7 grade.

Precipitaţii sunt aşteptate între 27 şi 29 decembrie şi între 3 şi 8 ianuarie. }n restul intervalului de prognoză, numai izolat şi trecător pot fi precipitaţii slabe, potrivit ANM.

Cum va fi vremea în DOBROGEA

Vremea se va răci de la o zi la alta în prima săptămână. astfel încât, în jurul datei de 31 decembrie, se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime în jur de 0 grade. Minimele, în medie de -5 – -6 grade. Apoi se va încălzi uşor, urmând ca pe 2 ianuarie să se înregistreze o medie termică diurnă de 5 grade şi minime în jur de -2 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime se vor situa în jur de 3 grade, iar media celor minime va fi de -3 – -2 grade.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în cea mai mare parte a timpului şi în special în perioada 27-31 decembrie.

Cum va fi vremea în MUNTENIA

Media regională a temperaturilor diurne va fi pozitivă în intrevalul 26 decembrie – 8 ianuarie, cu valori cuprinse între 6-7 grade pe 27 decembrie şi 2
ianuarie şi 0-2 grade în intervalele 29 – 31 decembrie şi 6 – 8 ianuarie.

Noaptea se vor înregistra între -2 grade pe 27 – 28 decembrie şi -8 – -6 grade între 30 decembrie şi 2 ianuarie, precum şi pe 7 şi 8 ianuarie.

Precipitaţii slabe se vor semnala pe 27 şi 28 decembrie, precum şi între 3 şi 8 ianuarie.

Cum va fi vremea în OLTENIA

În primele zile, vremea va fi uşor mai caldă decât în mod normal în această perioadă a anului, cu medii ale temperaturilor maxime de 6-7 grade. In timp ce media minimelor nocturne se va situa în jurul a 0 grade.

Apoi, vremea se va răci şi temperaturile vor coborî spre 1-2 grade ziua şi -9 – -8 grade noaptea, între 29 şi 31 decembrie. După 1 ianuarie va avea loc o uşoară creştere a temperaturii, media diurnă urmând să atingă 6 grade. Pe parcursul celei de a doua săptămâni, vremea se va răci din nou şi spre 8 ianuarie se vor consemna valori medii de 1-2 grade ziua şi -7 – -6 grade noaptea.

Precipitaţii slabe şi pe arii restrânse, vor fi posibile, cel mai probabil, în perioada 27-28 decembrie şi după 3 ianuarie, precizează ANM.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Vremea LA MUNTE

Regimul termic va fi caracterizat prin valori exclusiv negative, atât ziua, cât şi noaptea. Pe parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză, temperatura aerului va fi în scădere până în jurul datei de 29 decembrie. După care, va creşte treptat până pe 1 ianuarie.

Media temperaturilor maxime va scădea de la -1 grad în prima zi, spre -10 grade la mijlocul săptămânii. Pentru ca apoi să crească către -2 grade pe 1 ianuarie. Minimele nocturne vor avea valori medii de -4 grade pe 27 decembrie. Vor scădea apoi spre -14 grade în jurul datei de 30 decembrie. Apoi vor creşte până la -8 grade pe 2 ianuarie.

În a doua săptămână valorile medii de temperatură se vor situa între -8 – -6 grade ziua şi între -12 şi -10 grade noaptea.

Citeste si: Vremea 26-27 decembrie. Prognoza meteo pentru a doua și a treia zi de Crăciun

Probabilitatea mai mare de precipitaţii va fi în intervalele 26-28 decembrie şi, din nou, după 2 ianuarie.

Știri asemănătoare

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Cum va fi VREMEA de REVELION 2017

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top