Connect with us

Vremea

DOUĂ VEȘTI PROASTE DE LA ANM. Vreme extremă pe tot teritoriul țării

Meteorologii au emis două avertizări legate de vreme. Prima veste: vor avea loc furtuni violente în mai multe regiuni ale țării. A doua veste: canicula nu pleacă nici după răcorirea adusă de ploaie din această seară.

România, între furtuni și caniculă

Ploile și furtunile vor lovi țara noastră pe fondul valului de caniculă. Codul galben a fost emis astăzi și are valabilitatea de la ora 18:00, până marți, 8 august, ora 6 dimineața. Furtunile vor lovi regiunile vestice, nordice, centrale, zonele de munte și regiunea nord-est.

„În intervalul menţionat, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp şi izolat 40…50 l/mp”, se arată în comunicatul ANM.

„Notă: În regiunile nord-vestice, nordice și la munte manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în după-amiaza zilei de duminică (6 august), iar în sudul și sud-estul țării vor fi mai ales în seara zilei de luni (7 august) şi în noaptea de luni spre marți (7/8 august)”, menționează meteorologii.

CITEȘTE ȘI: COD ROȘU DE CANICULĂ în 12 județe! Recomandările medicilor pentru această perioadă

În paralel, canicula va continua să facă ravagii. Codurile galben și portocaliu se mențin pentru sudul țării, cele mai afectate regiuni fiind Muntenia și Oltenia, unde valorile termice vor atinge lejer 36-37 grade Celsius la începutul săptămânii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top