Connect with us
Iarna 2020-2021. Va ninge sau nu iarna aceasta. Meteorologii anunță surprize neplăcute

Vremea

Iarna 2020-2021. Va ninge sau nu iarna aceasta. Meteorologii anunță surprize neplăcute

Iarna 2020-2021. Toată lumea se întreabă cum va fi iarna aceasta. Vom avea ninsori și viscol, sau va fi o iarnă blândă, fără precipitații, pe care o vom asemăna, la fel ca și anul trecut, cu vreme de dinainte de Paște? Aceasta este marea întrebare. Răspunsul mult așteptat vine din parte meteorologilor. Conform prognozei ANM, va fi o iarnă caldă față de normal, și nu doar în România, ci în toată Europa.

Iarna 2020-2021. Când va ninge

Iarna 2020-2021. Se anunță o iarnă călduroasă în toată Europa. În România, meteorologii prognozează puține ninsori și temperaturi peste media normală a perioadei. Sunt șanse de precipitații sub formă de ninsoare abia în lunile ianuarie și februarie, când este posibil să aibă loc episoade cu viscol și ninsori.

Pentru sudul și estul continentului, inclusiv România, sunt estimate intervale cu furtuni generate de activitatea ciclonică din Marea Mediterană.

„Unele dintre marile orașe din Europa ar putea fi lovite de furtuni în această iarnă. Vorbim despre Lisabona, Madrid și Barcelona, Nisa, Roma, Atena și București”, conform meteorologilor AccuWeather.

Progresia lentă a acestor furtuni va duce la un risc crescut de inundații, în special în nordul Italiei și în Balcanii de Vest. Conform specialiștilor, nu sunt excluse, în lunile ianuarie și februarie, și câteva pătrunderi de aer mai rece și episoade cu vreme de iarnă cu viscol și ninsori.

Vremea în la finalul lunii octombrie

Conform meteorologilor, în timpul nopții de luni spre marți, temperaturile minime se vor situa între 3°C în depresiuni și 15°C pe litoral. Vor fi ploi slabe sau burniță în estul țării. Se va forma ceață în sud, est, centru și izolat în rest. În Capitală, va fi ceață, vântul va sufla slab, iar minima nopții va fi de 8°C.

Prognoza meteo 27 octombrie 2020

Marți, 27 octombrie 2020, vremea va fi caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării.

Pe arii restrânse, în regiunile estice vor fi ploi slabe sau burniță, iar vântul va avea unele intensificări în sudul Banatului și pe crește. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15°C în depresiuni și 22°C în Banat și Crișana. În Capitală, vremea va fi caldă, cu vânt slab și o maximă de 20°C.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top