Connect with us
IARNA ROMANIA!

Vremea

Iarnă grea în România. Ce AVERTISMENT au transmis meteorologii în legătură cu CLIMA țării noastre

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a vorbit despre cum afectează încălzirea globală clima țării noastre și la ce ar trebui să ne așteptăm iarna.

„În România, vom avea veri din ce în ce mai călduroase și mai secetoase. Dar, acele perioade de secetă alternează cu perioade cu precipitații excedentare. Chiar și toamna înregistrăm perioade de inundații. Încălzirea globală nu înseamnă doar temperaturi mai mari”, a spus directorul ANM, la Antena 3.

De asemenea, Elena Mateescu a vorbit și despre perioadele de iarnă.

„Au fost ani în care prima jumătate a iernii a fost mai caldă, mai blândă, iar de la jumătatea lui ianuarie am avut fenomene repetate de viscol și căderi de zăpadă” a spus Mateescu.

Directorul ANM a subliniat că România are încă un climat temperat-continental, chiar dacă observăm o prelungire a verilor și a iernilor, în ultimii ani.

Cu toate acestea, veștile nu par foarte bune pentru această iarnă. Se așteaptă perioade lungi de viscol, ninsori abundente și temperaturi foarte scăzute, care vor duce la un disconfort termic accentuat.

Vezi și: Vremea de Sărbători 2017. Se anunță GER năprasnic. Ce se întâmplă în luna decembrie

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top