Connect with us
Iarnă grea în Ungaria și Polonia. Urmează zile de ger și în România

Vremea

Iarnă grea în Ungaria și Polonia. Urmează zile de ger și în România

Se anunță ger cumplit! Este vreme deosebit de rece în Ungaria și Polonia. Gerul și viscolul au făcut prăpăd în ultimele ore, iar vântul și ninsorile se apropie cu pași repezi și de țara noastră.

În Polonia, doi oameni au murit de frig, iar 180.000 de case au rămas fără curent electric din cauza ninsorilor. Și în Ungarua, viscolul a doborât zeci de copaci afectând liniile electrice, notează presa maghiară.

În Polonia, numărul persoanelor care au murit de ger a crescut la 15 astăzi. 2 oameni ai străzii au murit înghețați în sudul țării, notează și realitatea.net.

În Ungaria, vremea a făcut ravagii încă de ieri seară. În unele zone, vântul a atins o viteză de până la 135 de kilometri pe oră. Meteorologii anunță o scădere de până la -10 grade pe timpul nopții. Asta înseamnă că în județele din România aflate la granița cu Ungaria va fi urmat același trend de răcire extremă.

La Baia Mare, mai frig ca la Miercurea Ciuc

Se anunță zile extrem de friguroase și în România. La Baia Mare, Maramureș, se anunță zile în care temperaturile nu vor urca mai sus de -3 grade. Aici va fi mai frig mâine și poimâine chiar și față de Miercurea Ciuc, unde în general se înregistrează cele mai scăzute valori.

CITEȘTE ȘI: Turiști blocați în Retezat | Operațiune de salvare de zece ore

Vremea rece de la unguri se mută în vestul României de mâine dimineață. Zilele nu vor avea temperaturi mai mari de 3 grade.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top