Connect with us
Iarnă la final de mai. Unde a nins

Vremea

Iarnă la final de mai. Unde a nins

Vremea rece din ultimele zile este cauzată de valul de aer polar care s-a abătut asupra României. Mai rar se întâmplă să ningă la final de mai, chiar și dacă vorbim de zonele montane.

Iarnă la final de mai

Primăvara aceasta a fost extrem de capricioasă, dovadă stau fenomenele extreme care au avut loc în ultimele săptămâni: tornade, ploi torențiale însoțite de scurte episoade de căldură, ninsoare și o fluctuație a temperaturilor nemaiîntâlnită.

Au mai rămas doar câteva zile până la venirea verii, însă nu putem spune că am scăpat definitiv de iarnă. În Munții Bucegi a nins ca-n povești azi noapte, la peste 2.000 de metri altitudine. Temperaturile au coborât la -2 grade Celsius, iar stratul de zăpadă depus are deja cinci centimetri.

Și la Vârful Omu s-au semnalat aceleași fenomene meteo asociate cu iarna. A fost extrem de frig și a nins până dimineață. Temperaturile au variat între 3 și -3 grade ieri. Cel mai frig a fost noaptea, conform datelor furnizate de meteorologi.

CITEȘTE ȘI: IMAGINI APOCALIPTICE. Tornada care a lovit Romania

Noroc cu zilele ce urmează când vremea se va mai înviora. La munte vor fi temperaturi cuprinse între 17 și 22 grade (maximele zilei), iar în restul țării putem vorbi de o reîntoarcere a verii. Ploile nu vor lipsi. Ele se vor instala undeva după ziua de joi, 1 iunie, prima zi a verii calendaristice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top