INFORMARE METEO: Furtuni și grindină până sâmbătă noaptea

24.05.2017
INFORMARE METEO: Furtuni și grindină până sâmbătă noaptea

Meteorologii vin cu vești proaste în ceea ce privește starea vremii. Administrația Națională de Meteorologie anunță 4 zile în care vremea va fi deosebit se instabilă și se vor semnala furtuni.

ANM a emis o atenționare meteo valabilă în intervalul miercuri, 24 mai, ora 15.00 – sâmbătă 27 mai, ora 23.00, atenționând asupra instabilității atmosferice care se va instala pentre mai multe regiuni ale țării.

În intervalul menţionat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

În după-amiaza zilei de miercuri (24 mai) și în noaptea de miercuri spre joi (24/25 mai) astfel de fenomene vor fi frecvente în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării. Joi, vineri și sâmbătă (25, 26 și 27 mai) instabilitatea atmosferică se va manifesta în sudul, centrul și estul teritoriului și în toată zona montană.

Se vor înregistra cantităţi de apă care, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăşi local 15…20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Citește și: Urmează LUNI DE FOC! Prognoza ANM pentru vara lui 2017