Connect with us
Maia Morgenstern a împlinit 58 de ani! Care e de fapt numele ei real

Vremea

Maia Morgenstern a împlinit 58 de ani! Care e de fapt numele ei real

Maia Morgenstern este un din cele mai bune și iubite actrițe din România. A ajuns să fie cunoscută în întreaga lume după ce a jucat rolul Fecioarei Maria. Actrița a povestit într-un interviu că după ce a terminat filmările s-au petrecut multe ghinioane în viața sa.

Maia Morgenstern, aniversată astăzi! La mulți ani!

Născută pe 1 mai 1962 are un nume puțin cunoscut de public, numele complet al actriței este Maia Emilia Ninel Morgenstern.

Emilia-Maia-Ninel Morgenstern s-a născut în București într-o familie evreiască. A studiat la Academia de Teatru și Film între 1981 și 1985, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț până în 1988. A apărut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din București, după care s-a alăturat trupei de la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”.

Printre rolurile notabile pe scena de teatru se numără Lola Lola din Îngerul albastru (Der Blaue Engel) sau Kathleen Hogan în Park Your Car in Harvard Yard. Morgenstern este cunoscută publicului român mai ales pentru rolurile din filmele Balanța, Cel mai iubit dintre pământeni și Patimile lui Hristos.

10 lucruri inedite despre actriță și semnificația numelui ei

1. Puțini știu că numele întreg al vedetei este Maia Emilia Ninel Morgenstern și s-a născut în București, într-o familie de evrei. A studiat la Academia de Teatru și Film între anii 1981 și 1985, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, până în 1988. A apărut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din București, după care s-a alăturat trupei de la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”.

2. Numele ei, Morgenstern, înseamnă în germană „Luceafărul de dimineață”, nume dat Fecioarei Maria, personajul pe care l-a jucat în filmul Patimile lui Hristos. Regizorul Mel Gibson, un devotat romano-catolic, pare să fi luat în considerare, printre altele, acest detaliu ca fiind semnificativ pentru alegerea ei în acest rol.

3. Debutul în cinematografie s-a produs în anul 1983, cu filmul „Prea cald pentru luna mai”, în regia Mariei Callas Dinescu.

4. Se zvonește de ceva timp că actrița ar lucra pentru un alt proiect cu aceiași Mel Gibson și Jim Caviezel. Acesta s-ar numi „The Passion of the Christ: Resurrection”. Dintre proiectele Maiei Morgestern mai amintim „What About Love” și „Harvest”.

5. Maia Morgenstern a fost căsătorită în perioada 1983-1999 cu actorul Claudiu Istodor și apoi cu medicul Dumitru Băltățeanu în perioada 2001-2015. Are trei copii: Tudor Aaron Istodor (născut în 1984 din căsătoria cu Claudiu Istodor), Eva Leea Cabiria (născută în 1999 dintr-o relație neoficializată cu actorul András István Demeter) și Ana Isadora (născută în 2003 din căsătoria cu medicul Dumitru Băltățeanu).

6. Deși s-a despărțit de Claudiu Istodor, cei doi s-au împăcat după 20 de ani și anul trecut au fost colegi în serialul „Sacrificiul”, unde interpretau tot un cuplu.

7. Din 2010 este numită ambasador pentru Alianța Civilizațiilor în România.

8. În iunie 2012 apare într-un spot (pro bono), în care sprijină campania „Salvați Roșia Montană”, acesta devenind într-o singură zi cel mai vizionat clip al artistei pe YouTube.

9. Actrița iubește să meargă cu metroul, să vorbească cu oamenii care îi solicită o fotografie sau să dea un autograf. Iubește să mănânce fastfood și să se relaxeze.

10. Maia este directoarea Teatrului Evreiesc de Stat și cântăreață de muzică idiș.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top