Connect with us
Meteo: Ultima zi de caniculă. Din weekend revin ploile

Vremea

Meteo: Ultima zi de caniculă. Din weekend revin ploile

Administrația Națională de Meteorologie susținea că luna august va fi una dintre cele mai călduroase din ultimii ani și ne vom confrunta cu temperaturi caniculare la nivelul întregii țări. Se pare că nu ne-a ocolit deloc canicula, cu care ne confruntăm și azi, însă în weekend vom avea parte de precipitații în toată țara. Acestea vor cădea chiar din noaptea de vineri spre sâmbătă.

Meteo: Ultima zi de caniculă. Din weekend revin ploile

Potrivit prognozei pentru întreaga țară, vremea va fi una caracteristică acestei perioade din an, călduroasă la nivelul întregi țări.  Totuși, pe arii restrânse, în zona Olteniei, canciula își va face simțită prezența. Indicele temperatură-umezeală (ITU) ar putea depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Pe de altă parte, cerul va fi unul variabil și va prezenta unele înnorări. Doar la munte sunt șanse de averse slabe de ploaie cu tunete și fulgere. Vântul va sufla slab în întreaga țară, putând avea intensificări temporare de până la moderat în Dobrogea și partea de nord a Carpaților Orientali,  potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 34 de grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 11 și 21 de grade Celsius, mai scăzute în estul Transilvaniei spre 7 grade Celsius. Cele mai mari temperaturi se vor înregistra în Banat, Muntenia și Oltenia, cu maxime în intervalul 31-36 de grade. În aceste regiuni, canicula va face ca indicele temperatură-umezeală să treacă de 80 de unități, lucru ce va accentua senzația de disconfort pentru cei mai sensibili la căldură.

În Bucureşti, vremea se menţine călduroasă, cu 34 de grade în termometre. Avem soare până spre seară, când se înnorează însă şansele de ploaie vor fi reduse. Cald o să fie şi la noapte, minimă va ajunge pe la 20 de grade.

Sâmbătă și duminică vor fi zile mai  ploioasă la nivelul întregii  țări, iar primele semne care indică faptul că vremea se schimbă vor apărea încă din noaptea de vineri spre sâmbătă. Astfel, în zonele de vest și sud-vest cerul se va înnora, iar local există posibilitatea unor ploi torențiale, însoțite de vânt puternic și descărcări electrice.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top