Vremea rea se extinde la nivelul întregi ţări, iar în acest context ANM a emis o informare meteo care expiră luni seara.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de instabilitate atmosferică şi ploi torenţiale, valabilă în sudul şi centrul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, începând de duminică, de la ora 23:00, până luni, la ora 21:00.
Conform ANM, în intervalul menţionat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în sudul şi centrul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte. Se vor semnala averse care vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.
În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, precizează ANM.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 15 – 20 l/mp şi izolat 30 – 40 l/mp.
Mai multe localităţi din judeţul Hunedoara s-au aflat duminică sub Cod portocaliu de vijelii până la ora 15:00, potrivit unei atenţionări nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.
Localităţile vizate sunt Pui, Râu de Mori, Sântămăria-Orlea, Baru, Sălaşu de Sus, Toteşti, Băniţa, precum şi zona de munte, la peste 1.800 de metri, unde se vor semnala intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, ploi cu caracter de aversă care vor cumula local 35 – 40 /mp, grindină de dimensiuni mici şi medii.
ANM precizează că celulele convective se deplasează rapid pe direcţia NV-SE.
Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.
De asemenea, meteorologii au emis duminică o atenţionare nowcasting Cod portocaliu de furtuni şi vijelii, valabilă o oră, în mai multe localităţi din judeţele Arad şi Bihor.
Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până la ora 16:00, în judeţele Arad (Hălmagiu, Vârfurile, Hălmăgel, Pleşcuţa) şi Bihor (Vaşcău, Cărpinet, Criştioru de Jos) se vor semnala averse torenţiale ce vor cumula local 35 – 45 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, grindină de dimensiuni mici şi medii.
ANM precizează că celulele convective se deplasează lent pe direcţia NV-SE.
Citeşte şi: Vremea vară 2018: unde va fi cea mai mare secetă și unde va ploua cel mai mult
Acest site foloseste cookies.
Read More