Connect with us
METEO Cod galben de vreme severă până duminică dimineață

Știri

Meteorologii anunță vreme severă. Este cod galben în mai multe județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi două atenţionări nowcasting Cod galben de averse şi descărcări electrice pentru localităţi din judeţele Bacău, Vrancea şi Constanţa, valabile până la 15:00.

Potrivit meteorologilor, în judeţul Bacău. în Dărmăneşti, Oituz, Slănic-Moldova, şi în judeţul Vrancea, în Tulnici, până la 15:00 se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse ce vor atinge şi depăşi 25 l/mp, grindină de mici dimensiuni şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

De asemenea, până la ora 15:00, în judeţul Constanţa, în Negru Vodă, 23 August, Limanu, Albeşti, Pecineaga, Costineşti şi Mangalia se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, averse ce vor depăşi local 20 l/mp şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Citește și Prognoza meteo pentru 2 săptămâni. Meteorologii avertizează: temperaturi mari și furtuni

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru perioada 4-17 iunie. ANM anunță pentru următoarele două săptămâni temperaturi de peste 30d e grade, dar și instabilitate atmosferică accentuată.

Iată ce ne așteaptă din punct de vedere meteorologic în următoarele două săptămâni:

PROGNOZA METEO BANAT

În prima săptămână, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel că pe 8 și 9 iunie valorile termice maxime vor atinge, în medie, 30…31 de grade. În timpul nopților, media minimelor a fi cuprinsă între 15 și 17 grade. Începând din 10 iunie, temperaturile diurne vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, oscilând ușor, de la o zi la alta, în jurul maximei de 28 de grade. Nici media valorileor termice nocturne nu va avea variații semnificative, urmând să scadă ușor, de la 15…16 grade în datele de 11 și 12 iunie, spre 13…14 grade în diminețile zilelor de 16 și 17 iunie.

Fenomene specifice instabilității atmosferice (averse local însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină) se pot semnala oricând parcursul celor 14 zile, cu o probabilitate mai ridicată în intervalele 6-8, 9-11 și 13-15 iunie.

PROGNOZA METEO CRIŞANA

În prima săptămână, vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel că pe 9 iunie valorile termice maxime vor ajunge la o medie de 29…30 de grade. În timpul nopților, media minimelor va fi cuprinsă între 14 și 17 grade. Începând din 10 iunie, temperaturile maxime diurne vor avea mici variații de la o zi la alta, în jurul mediei de 27 de grade, menținându-se apropiate de cele normale pentru această perioadă din an. Media valorilor termice nocturne, la rîndul ei apropiată de normalul perioadei, urmează să scadă foarte puțin, de la 15…16 grade în datele de 11 și 12 iunie, spre 14 grade în diminețile zilelor de 16 și 17 iunie.

Fenomene specifice instabilității atmosferice (averse local mai însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibil, grindină) se pot semnala oricând pe parcursul celor 2 săptămâni, cu o probabilitate mai ridicată în intervalele 6-8 și 9-14 iunie.

Citește și Prognoza meteo pentru 2 săptămâni. Meteorologii avertizează: temperaturi mari și furtuni

PROGNOZA METEO TRANSILVANIA

Procesul de încălzire a vremii se va resimți până pe data de 9 iunie, când media valorilor termice maxime va atinge, în această regiune, 29 de grade. Începând din 10 iunie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea medii de 25…26 de grade, apropiate de cele normale pentru a doua decadă a lunii iunie. Variațiile în ceea ce privește media temperaturilor minime vor fi nesemnificative; de la 13 grade la debutul primei săptămâni, până în jurul a 15 grade în data de 10 iunie, iar ulterior, între 11 și 17 iunie, vor fi valori ale acestei medii de 12…13 grade în fiecare noapte.

Probabilitatea de apariție a averselor local însemnate cantitativ, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină va fi mai ridicată în intervalele 6-8 și 9- 15 iunie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top