Connect with us

Vremea

Meteorologii au emis COD GALBEN DE NINSOARE şi VÂNT. Care vor fi zonele afectate

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare meteorologică de cod galben, pentru intervalul 29 octombrie ora 14.00 si 31 octombrie, ora 23.00.

Mai ales în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali rafalele vor depăşi temporar 80 km/h şi se va depune strat nou de zăpadă.

Vor fi afectate judeţele Covasna, integral, şi, parţial, judeţele Maramureş, Bistriţa Năsăud, Suceava, Mureş, Harghita, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Hunedoara şi Gorj.

Cod galben / foto: meteoromania.ro

Cod galben / foto: meteoromania.ro

Începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, 29 octombrie şi până în seara zilei de luni, 31 octombrie, la munte vor fi intervale de timp în care va ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de peste 60…70 km/h, viscolind şi spulberând ninsoarea.
Citeste si: Vremea în weekend se schimbă radical. Anunț de ultimă oră de la meteorologi
 

Se recomandă o atenție sporită, mai ales dacă plecați la drum. Nu uitați să montați anvelopele de iarnă dacă doriți să plecați la drum. În plus, verificați temeinic farurile și luminile, precum și frânele. Este esențial să vă asigurați că totul merge foarte bine, pentru a anu avea probleme neplăcute la drum.

Întotdeauna aveți grijă să porniți radio-ul pentru a afla ultimele informații despre starea meteo din zona în care mergeți.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top