Connect with us
Meteorologii ne avertizează: 2020 va fi un an cu temperaturi caniculare

Vremea

Meteorologii ne avertizează: 2020 va fi un an cu temperaturi caniculare

Anul 2020 este și va fi un an extrem de capricios. Temperaturile se schimbă de la o zi la alta, iar ceea ce ne așteaptă este și mai interesant. Vom avea o vară cu temperaturi incendiare. Elena Mateescu directorul Administrației Naționale de Meteorologie ne spune despre anul 2020 că va fi unul de foc.

Meteorologii ne avertizează: 2020 va fi un an cu temperaturi caniculare

Dacă privim temperaturile la nivel mondial, primele luni ale anului 2020 au fost cele mai călduroase din ultimii 141 ani. Cele mai călduroase luni au fost ianuarie și aprilie, urmate de februarie și martie. Elena Mateescu a declarat la Digi24 următoarele:

„Și în România primele patru luni au fost cele mai călduroase, cu abateri termice pozitive de până la 3,9 grade Celsus. De abia în luna mai, în țara noastră va fi o lună mai răcoroasă, o vom încheia ca fiind o lună mai rece comparativ cu ce ar fi normal.

Vara 2020 cum arată și primele estimări la nivel mondial, este posibil să se  alăture seriei anilor cei mai călduroși din istoria măsurătorilor meteorologice. În România, 2019 a fost cel mai călduros an din istoria măsurătorilor meteo.

Vara 2019 a fost a patra cea mai caldă vara din istoria măsurătorilor după 2012, 2007 și 2015, veri care confirmă această tendință. În prima lună de vară, până în 4 iunie vorbim de instabilitate atmosferică și averse. Din 5 iunie temperaturile vor crește până spre 28 de grade Celsius”.

Prima lună de vară va fi mult mai caldă decât ne așteptam. Temperaturile vor putea ajunge până la 28 grade Celsius, nivel extrem de ridicat pentru începutul anotimpului cald.

De asemenea, s-a observat o tendință ca în fiecare an temperaturile să crească fără nicio intenție să scadă. Știm cu toții că iernile nu mai vin cu zăpadă, iar verile extrem de călduroase sunt greu de suportat. În mod normal, o țară cu climă temperat continentală nu ar trebui să înregistreze astfel de temperaturi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top