Connect with us
Ninsorile au lovit la munte. De duminică, vremea se încălzește însă brusc

Vremea

Ninsorile au lovit la munte. De duminică, vremea se încălzește însă brusc

Iarna a răbufnit la munte şi a adus cod galben de viscol şi ninsori! Vântul n-a spulberat doar crestele. În Prahova, o femeie a murit, după ce o bucată de metal ruptă de rafale a lovit-o în plin. Pericol uriaş este şi pe şoselele acoperite de zăpadă. Iar în zonele înalte, e urgie. Cu toate aceastea, câţiva turişti au ignorat riscul şi au încercat să urce pe munte, prin zăpadă de câţiva metri.

La peste 1.800 de metri, salvamontiştii argeşeni s-au întâlnit cu 5 turişti care voiau să ajungă la Bâlea, prin viscol şi omăt de doi metri jumătate. Vântul suflă cu 120 de kilometri pe oră, pe creste şi este ceaţă. Turiştii au fost duşi la o cabană a Salvamont, iar acum sunt în siguranţă.

Iarna s-a întors peste noapte şi a adus zăpadă în mijlocul lui martie. În Pasul Tihuţa, şapte tiruri au rămas blocate pe şoseaua ca de sticlă.

Vremea se încălzește

De la iarnă, de duminică vom trece direct la vară. Se încălzeşte în aproape toată ţara. Temperatura maximă va urca până la 24 de grade, în Oltenia, ca la început de iunie.

Şi la Bucureşti, vor fi în jur de 20 de grade. Dar visul frumos nu va ţine decât trei zile. De miercuri, revenim la temperaturi de martie.

Continue Reading
You may also like...

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top