Connect with us
Nouă avertizare de vreme rea din partea ANM. Cod galben de ninsori abundente și ploi

Vremea

Nouă avertizare de vreme rea din partea ANM pentru weekend. Cod galben de ninsori abundente și ploi

Meteorologii au emis vineri o atenționare Cod galben de ploi puternice în mai multe județe, valabilă în timpul weekendului. Pe parcursul acestei zile este valabilă o altă avertizare de vreme rea, conform căreia aflăm că va ninge abundent în mai multe zone ale țării, în timp ce în altele vor cădea cantități semnificative de ploaie.

Cod galben de ninsori și ploi

Atenționarea Cod galben intră în vigoare sâmbătă la ora 8.00 și expiră duminică la ora 10.00.

Conform atenționării de cod galben emisă de ANM, vântul va sufla cu putere în majoritatea regiunilor din țară, ajungând chiar la 80 de kilometri pe oră.

Alerta anunță ploi în județele Gorj, Vâlcea, Sibiu, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Covasna,  dar în special în zona subcarpatică și la altitudini mai mici de 1700 de metri, care vor fi importante cantitativ.

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, la altitudini mari, de peste 1700 m, va ninge și se va depune un strat consistent de zăpadă. În zonele înalte de la munte, vântul va avea intensificări, ajungând să bată cu viteze la rafală de peste 70…80 km/h. Din acest motiv, zăpada va fi viscolită, iar vizibilitatea va fi redusă considerabil.

Va ploua în majoritatea regiunilor din țară, iar în cele sudice și estice se vor acumula cantități de apă ce vor depăși pe alocuri 15…20 l/mp.

Pe parcursul acestei zile, rămâne valabilă până în jurul orei 18.00 o informare meteo de ploi moderate și intensificări ale vântului. Sunt anunțate precipitații sub formă de ploaie în sudul țării, în regiunile din est, apoi și în centrul țării. Până diseară, la munte, precipitațiile vor fi mixte.

Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30 l/mp. Pe alocuri, în Moldova și în zona montană vor mai fi depuneri de polei, iar temperaturile vor scădea semnificativ spre seară. Local, vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 40…50 km/h, iar pe crestele montane de peste 70…80 km/h.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top