Connect with us
O furtună puternică a măturat județul Arad

Vremea

O furtună puternică a măturat județul Arad

O furtună puternică a făcut prăpăd în județul Arad. Mai mulţi copaci au fost doborâţi, unul dintre aceştia peste un autoturism, după ce în noaptea de marţi spre miercuri după ce furtuna a lovit județul.

Vântul puternic şi cantităţile mari de apă au făcut ca în anumite zone traficul rutier să se desfăşoare cu dificultate, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, George Pleşca.

În municipiul Arad, în zona 300 a Cartierului Micălaca, acumulările de apă au dus la inundarea pasajului rutier care leagă această zonă de strada Voinicilor. Astfel, circulația mijloacelor de transport în comun a fost imposibilă.

O situaţie similară a fost semnalată şi în zona Complexului GEMI, traficul rutier fiind restricţionat.

Echipele Companiei de Apă Arad (CAA) au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei

O altă zonă afectată de inundaţii în municipiu a fost cea a străzii Cocorilor, unde circulaţia autovehiculelor a fost restricţionată iar cea a tramvaielor, blocată.

CAA a intervenit şi aici pentru evacuarea apei, astfel încât, potrivit dispeceratului Companiei de Transport Public Arad, puţin după ora 7.00 circulaţia tramvaielor a fost reluată.

De altfel, meteorologii au emis o avertizare de vreme severă, valabilă de astăzi și pânî miercuri. Vom avea parte de ploi, vânt puternic, posibile căderi de grindină dar și descărcări electrice.

Citește și Cod Galben: Furtunile lovesc România! Ce se întâmplă în această seară și miercuri cu vremea

Meteorologii au emis marți un cod galben de ploi însemnate și instabilitate atmosferică, alături de o informare meteo, avertizând că vor urma furtuni în mai multe zone ale țării.

Informarea meteo intră în vigoare azi, la ora 20.00 și durează până miercuri, la ora 14.00.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, nordul Moldovei, local în Transilvania, Crișana și Banat, precum și în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni.

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și condiții de grindină.

Citește și Cum va fi vremea în această săptămână. Prognoza meteo până în weekendul 16-17 iunie

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

De asemenea, de miercuri, 13 iunie, ora 14.00 și până joi, 15 iunie, ora 8.00, va fi în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate;

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top