Connect with us
Val de aer Siberian

Vremea

O masă de aer siberian intră în România. Vremea se va schimba radical

Vremea se strica in urmatoarele zile. Ploaia isi va face aparitia in mai multe zone din tara. Schimbarea vremii are loc din cauza unei mase de aer siberian care isi face simtita deja prezenta in jumatatea de nord a tarii.

România va fi traversată de o masă de aer polar pe jumătatea de nord a teritoriului. Temperaturile vor urma să scadă cu peste 10 grade Celsius în cursul zilei de jos spre vineri. De asemenea, vremea rece se va simți și în zilele precedente.

Mați, în Capitală, vor fi 11 grade Celsius, iar joi se va ajunge la maxima de doar 10 grade Celsius.

Meteorologii anunță că va apărea și bruma, fenomen ce este considerat ca fiind periculos din cauza faptului că poate dăuna pomilor fructiferi și viței de vie.

Din cursul zilei de vineri, se preconizează că se va ajunge la normalul perioadei.

O masă de aer siberian intră în România. Vremea se va schimba radical

România s-a mai confruntat cu astfel de fenomene, astfel că extremele au cam fost la ele acasă anul acesta și nu numai.

“Luna august e cea mai stabilă lună în ceea ce priveşte regimul de precipitaţii, dar nu excludem ca şi luna august să aducă perioade de zile călduroase, urmate de perioade în care fenomenele specifice instabilităţii atmosferice accentuate să genereze, din nou, suita care ne-a obişnuit: ploi cu caracter torenţial, vijelii şi căderi de grindină, adică norii de furtună să-şi facă apariţia”, a declarat Elena Mateescu, director ANM, anul trecut, aproape de perioada aceasta.

Meteorologii anunta maxime de 10 grade in Moldova, 11 in Maramures, 13 in Crisana, 13 in Transilvania, 14 in Banat, 17 in Oltenia, 15 in Muntenia si 14 grade in Dobrogea.

Pentru Bucuresti, se anunta ploi in urmatoarele zile. Marti sunt prognozate 14 de grade ziua si 5 grade in timpul noptii.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top