Connect with us
Prima ninsoare în București. Temperaturi extrem de scăzute în țară

Vremea

Prima ninsoare în București. Temperaturi extrem de scăzute în țară

A căzut prima ninsoare în București. Ninge de minute bune în Capitală, iar mercurul în termometre indică 1 grad, la stația de la Băneasa. Meteorologii spun că temepraturile sunt scăzute pentru această perioadă.

Ninsoarea nu are de ce să ne îngrijoreze, spun meteorologii, pentru că de joi se încălzește. Sunt anunțate temperaturi de până la 13 Celsius.

La ora transmiterii acestei știri, cea mai scăzută temperatură este înregistrată la Bâlea Lac. Termometrele indică o temperatură de -9,8 grade Celsius, potrivit Administrația Națională de Meteorologie.

Până joi vremea va fi deosebit de rece, cu o medie a temperaturilor maxime de 5…6 grade, în timp ce a minimele se va situa în jur de -3 grade. Apoi, până la începutul săptămânii viitoare, valorile termice vor creşte semnificativ, astfel că media maximelor, pe întreaga regiune, va ajunge până la 12 grade, în timp ce a minimelor va fi de 4…5 grade, urmând a caracteriza o vreme mai caldă decât ar fi normal în această perioadă.

După data de 21 noiembrie temperaturile medii diurne vor începe să scadă, uşor şi treptat, ajungând până la 8 grade la sfârşitul intervalului, când se vor apropia de mediile climatologice specifice ultimei decade a lunii noiembrie.

Temperaturile minime vor fi, în medie, între 2 şi 4 grade. La începutul intervalului vor fi condiţii pentru fulguieli izolate, iar după data de 19 noiembrie va creşte probabilitatea pentru ploi, în general slabe cantitativ.

Citește și: Cum va fi VREMEA de CRĂCIUN 2016 și de REVELION 2017

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top