Connect with us
Prognoza ANM avertizare de precipitații și vânt puternic. Adio vreme frumoasă

Vremea

Prognoza ANM: avertizare de precipitații și vânt puternic. Adio vreme frumoasă

Prognoza ANM avertizare de precipitații și vânt puternic pentru a doua zi de Crăciun. Cât durează și cât este valabilă informarea de vreme rea.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, chiar în ziua de Crăciun, o informare meteo de precipitații și vânt.

Alertă Meteo este valabilă în a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie, ora 10:00 și va dura până la 28 decembrie, ora 10:00. ANM a emis și o prognoză meteo specială pentru Capitală.

Începând din a doua dimineață de Crăciun, la munte vor predomina ninsorile, în special la altitudini de peste 1500 metri și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent în Carpații Meridionali și de Curbură.

Pe parcursul zilei de duminică (27 decembrie) vântul va avea intensificări, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.

În jumătatea de sud a țării temporar vor fi precipitații în general moderate cantitativ, local se vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie, exceptând seara de sâmbătă (26 decembrie) și noaptea de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie), când în sudul Banatului, al Transilvaniei și al Moldovei și pe alocuri în Oltenia și Muntenia, vor fi mai ales ninsori și lapoviță. Vântul se va intensifica treptat, iar duminică (27 decembrie), local va atinge la rafală viteze în general de 40…50 km/h.

Prognoza ANM: București

De asemenea, ANM a emis o prognoză meteo pentru capitală, valabilă în intervalul 26 decembrie, ora 10 – 28 decembrie, ora 10:00.

În acest interval, vremea va fi închisă. Temporar va ploua în general moderat cantitativ – se vor acumula în jur de 15…20 l/mp, iar pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie) și în primele ore ale zilei de duminică (27 decembrie) vor fi posibile și precipitații sub formă de lapoviță.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (26/27 decembrie), când la rafală se vor atinge viteze de 40…45 km/h.

Sâmbătă (26 decembrie) temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad.

Duminică (27 decembrie), temperatura aerului se va menține la valori în jurul a 2 grade, însă în noaptea de duminică spre luni (27/28 decembrie) pe fondul pătrunderii unei mase de aer foarte cald, se vor înregistra 5…6 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie precizează că va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top