Connect with us
Prognoza meteo 1 noiembrie 2020. Meteorologii anunță ploi și precipitații mixte

Vremea

Prognoza meteo 1 noiembrie 2020. Meteorologii anunță ploi și precipitații mixte

Prognoza meteo 1 noiembrie 2020. Luna noiembrie începe cu ploi și precipitații mixte, mai ales în zonele montane. Până la ora 16.00, meteorologii anunță că vor fi intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ și precipitații mixte în zona de munte. În jumătatea estică a teritoriului vremea va deveni rece pentru această perioadă.

Prognoza meteo 1 noiembrie 2020

Sfârșitul de săptămână și începutul de lună vine cu vreme răcoroasă în toată țara, cu ploi și precipitații mixte în zonele montane. În nordul, centrul, estul și sud-estul țării temporar va ploua, iar la munte și posibil în Subcarpații Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte. Local cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp.

Vântul va prezenta intensificări, pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă îndeosebi în sud-vest, iar duminică (01 noiembrie) în est și sud-est în general cu viteze de 50…60 km/h. În zona de munte rafalele vor depăși temporar 60….80 km/h.

De asemenea, astăzi, 31 octombrie, până la ora 20.00, este în vigoare o atenționare meteorologică de cod galben, care vizează zona Carpaților Meridionali și Orientali. Conform meteorologilor, fenomenele vizate sunt – intensificări ale vântului și ninsori viscolite în zonele înalte.

În intervalul menționat în jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

În cursul zilei de astăzi, 31 octombrie, la peste 1700 m, în special în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100…110 km/h, viscolind ninsoarea.

Vremea la munte

Conform prognozei, din 30 octombrie răcirea vremii se va accentua, astfel că temperaturile vor deveni apropiate sau chiar mai scăzute decât mediile multianuale, cu 2…6 grade ziua şi valori sub pragul de îngheţ noaptea.

Estimările pentru cea de-a doua săptămână indică un regim termic în jurul celui climatologic specific la începutul lunii noiembrie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată între 30 octombrie – 02 noiembrie, perioadă când la altitudini mari vor fi şi ninsori sau lapoviţă.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top