Connect with us
Prognoza meteo 11 noiembrie 2020. Cum va fi vremea la jumătatea săptămânii

Vremea

Prognoza meteo 11 noiembrie 2020. Cum va fi vremea la jumătatea săptămânii

Prognoza meteo 11 noiembrie 2020. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 13 grade Celsius, iar cele minime între -2 și 7 grade. Se vor înregistra temperaturi mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali și ușor mai ridicate pe litoralul românesc.

Prognoza meteo 11 noiembrie 2020

Conform meteorologilor, vor fi înorări în vestul și sud-vestul țării, iar vântul va sufla slab, până la moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane.

Vremea la munte

Minimele vor fi în medie între 2 și 4 grade. De săptămâna viitoare, maximele vor fi cuprinse în general între 0 și 4 grade, iar minimele aproximativ între -6 și -2 grade. După data de 12 noiembrie, trecător vor fi precipitații slabe, izolat la început, apoi posibil local.

Din 11 noiembrie, vremea se va mai stabiliza. Va fi puțin mai cald decât normalul pentru această perioadă. Diminețile vor fi răcoroase iar în sudul și în estul teritoriului vor fi intervale prelungite cu ceață care va persista și spre orele prânzului.

La nivel național, temperaturile vor avea o distribuție ușor atipică. În zonele însorite din interiorul arcului carpatic sunt prognozate maxime de până la 10-15 grade, în timp ce în sudul și estul teritoriului, acestea nu vor trece de 7-12 grade Celsius.

Prognoza meteo 10 noiembrie 2020

Spre finalul lunii noiembrie revin precipitațiile, cu precădere în regiunile intracarpatice. Conform prognozei, ninsorile își vor face apariția doar la munte, la altitudini de peste 1200-1500 de metri.

Temperaturile se vor situa ușor peste media climatologică în majoritatea regiunilor. În vestul, nordul și centrul țării maximele vor fi cuprinse, în general, între 5 și 10 grade. În același timp, în sudul și sud-estul teritoriului, maximele vor urca mai mult, și se vor situa între 8-13 grade.

În privința precipitațiilor sub formă de lapoviță și ninsoare nu există informații la acest moment. Potrivit specialiștilor, sunt șanse mari ca iarna aceasta să fie una blândă, foarte slabă în precipitații.

La acest moment, în mai multe regiuni din țară, este în vigoare un cod galben de ceață și izolat burniță. Codul este valabil până la orele 21.00 și vizează următoarele zone:
Județul Alba: zona joasă;
Județul Mureş: zona joasă;
Județul Harghita: zona joasă;
Județul Harghita: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu;
Județul Sibiu: zona joasă;

Județul Cluj: zona joasă;
Județul Sălaj: zona joasă;
Județul Satu Mare: zona joasă;

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top