Connect with us
Prognoza meteo 15 februarie. Valori mai coborâte decât cele normale

Vremea

Prognoza meteo 15 februarie. Valori mai coborâte decât cele normale

Prognoza meteo 15 februarie. După o perioadă extrem de geroasă, cu vreme rea și temperaturi scăzute, situația nu se schimbă prea mult în România. În următoarea perioadă, un nou val de aer rece va veni în țara noastră și temperaturile vor continua să fie mai scăzute decât cele normale timp de câteva săptămâni.

Vreme rece pe 15 februarie

Pe 15 februarie, tempraturile nu vor fi prea diferite de cele din ultimele zile. Va fi mai frig decât este normal pentru această perioadă și temperaturile negative continuă să persiste, deși ne așteptam să vină primăvara în curând.

„Sunt temperaturi greu de suportat, vântul a avut intensificări, iar temperaturile au mai pierdut încă 3 – 4 grade din acest motiv. În zona montană, rafalele de vânt au fost de peste 130 km pe oră, iar temperaturile pe crestele cele mai înalte au fost sub minus 30 de grade ca valoare resimțită.”, a declarat Directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu.

Minimele vor coborî spre  –5, –7, chiar –8 grade celsius. În zonele montane va fi ger, iar temperaturi vor atinge valori de –12, –14 grade Celsius. Spre noapte va fi și mai frig și este anunțată și ceață în zonele mai joase.

Temperaturile vor fi negative în nordul și centrul Moldovei (n.r. –0 spre –2 grade), în Transilvania și Maramureș (–0 spre –2, –3 grade). În zonele montane vor fi –10 spre –12 grade.

În restul țării sunt anunțate temperaturi pozitive, dar asta nu înseamnă că vremea va fi mai bună. Temperaturile vor fi cuprinse între 1 și 3, 4 grade Celsius, temperaturi mai mici decât cele specifice acestei perioade. În Oltenia și în vestul Munteniei, valorile termice posibile pot atinge chiar 5 – 6 grade, fără schimbări prea mari.

În Carpaţii Meridionali, Moldova, Maramureș, Transilvania, nordul Dobrogei şi seara în estul Munteniei sunt aşteptate ninsori slabe cantitativ și vântul va sufla de la slab la moderat. În zonele mai înalte, ninsorile vor fi viscolite.

În săptămâna 15- 22 februarie, în toată țara sunt anunțate valori termice mult mai mici decât cele specifice acestei perioade, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nord-estice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane din vestul și nordul țării.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top