Vremea continuă să fie la fel de mohorâtă și la început de săptămână, pe 21 decembrie. Deși iarna nu și-a intrat cu adevărat în drepturi, mai ales pentru că în majoritatea zonelor din țară lipsește zăpada, soarele nu mai este prezent prea mult pe cer și temperaturile continuă să scadă, mai ales în timpul nopții.
Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea luni, 21 decembrie. Conform specialiștilor, vremea va fi mai mereu închisă, aproape toată ziua și pot apărea și precipitațiile.
Acestea vor fi pe arii restrânse, în prima parte a zilei în regiunile extracarpatice, iar noaptea îndeosebi în cele nord-vestice și la munte. Ele vor cădea sub formă de ploaie sau burniță, iar la munte sub formă de zăpadă.
Vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 8 grade Celsius, iar cele minime între -5 și 4 grade Celsius. În această noapte va fi ceață, la fel și dimineață, în special în zonele joase.
Vremea va fi închisă și în București, va ploua și va bate vântul slab. Temperatura maximă va fi de 4-5 grade Celsius, iar cea minimă de 0-1 grad Celsius.
Specialiștii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a explicat că temperaturile sunt mult prea mari pentru această perioadă. În special în zonele de deal, meteorologii se așteaptă la temperaturi foarte ridicate în zilele următoare, la fel și de Crăciun. Temperaturile vor ajunge chiar și la 10 grade celsius, iar șansele să ningă de sărbători sunt mici. Totuși, la munte mai este zăpadă, care va rezista aproximativ o săptămână.
„Vremea este mai caldă decât ar fi normal pentru jumătatea lunii decembrie, așteptăm și astăzi ca, mai ales în zonele de deal să se înregistreze temperaturi cu mult peste normal, temperaturi care pot ajunge și la 8-10 grade. Ca aspect, însă, o vreme destul de închisă în mare parte a țării, exceptând zonele deluroase și de munte, acolo este frumos, pe crestele cele mai înalte mai este încă strat de zăpadă și probabil că cel puțin pentru o săptămână de acum încolo vom conta pe acest strat care este deja depus pentru că nu așteptăm precipitații importante, vorbim eventual doar de ploi foarte slabe sau burniță din ceață și de ninsori slabe în zona montană înaltă mai spre sfârșitul acestei săptămâni.”, a spus Florinela Georgescu.
Acest articol a fost actualizat la: 20 decembrie 2020 17:30