Connect with us
Prognoza meteo 27 decembrie. Vreme închisă în toată țara

Vremea

Prognoza meteo 27 decembrie. Vreme închisă în toată țara

Vremea continuă să fie una mohorâtă. Deși am avut temperaturi mult mai ridicate decât cele normale în ziua de Ajun și de Crăciun, lucrurile s-au schimbat din 26 decembrie. Chiar și a doua zi de Crăciun a fost una rea, cu temperaturi scăzute, ploi și vânt.

Vremea pe 27 decembrie

Vremea pe 27 decembrie va fi una mohorâtă. La noapte, temperaturile vor fi scăzute, vremea închisă, cu înnorãri şi precipitaţii în special în jumãtatea de sud-est a ţãrii, unde se vor cumula local 10…15 l/mp. Va ploua în  în sudul Banatului, al Transilvaniei şi al Moldovei şi pe alocuri în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea și sunt anunțate și ninsori și lapoviță.

La altitudini înalte, se va așeza un strat considerabil de zăpadă. Vântul se va intensifica la munte şi în regiunile sudice, cu rafale în general de 40…50 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -8 şi 4 grade, cu cele mai scãzute valori în nordul ţãrii.

În restul teritoriului, va ploua pe parcursul întregii zile. Local, în timpul nopții se poate forma ceața.

Temperaturile maxime vor fi de 5…7 grade, iar cele minime de aproximativ -2…0 grade.

Vremea se va încălzi începând de luni și nu va mai ploua atât de tare. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi ploi pe arii restrânse ziua în est, sud-est, parţial în centru şi izolat în rest, iar spre sfârşitul nopţii de luni spre marţi în regiunile vestice şi nord-vestice.

În perioada 28 decembrie – 4 ianuarie, valorile vor fi mult mai ridicate decât cele normale,cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele sud-estice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în zona Carpaților Meridionali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Vremea

To Top