Prognoza meteo 28 octombrie 2020. Vremea se menține caldă în toată țara

27.10.2020
Prognoza meteo 28 octombrie 2020. Vremea se menține caldă în toată țara

Vremea a fost foarte capricioasă în ultima perioadă. Temperaturile anormal de ridicate au corelat cu cele scăzute, cu ploile și fenomenele extreme. De câteva zile, ceața și-a făcut și ea apariția, motiv pentru care temperaturile au fost destul de scăzute pe timpul nopții și dimineața. Totuși, în data de 28 octombrie, vremea se va menține destul de călduroasă în majoritatea regiunilor din țară.

Vreme bună pe 28 octombrie

Pe 28 octombrie, vremea se va menține călduroasă. În regiunile extracarpatice vor fi înnorări pe parcursul întregii zile, dar numai izolat se vor semnala ploi slabe sau burniţă. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, local se va semnala ceaţă, conform stirimeteo.com. Vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile maxime se vor încadraîntre 16 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 4 grade în depresiuni şi 13 și 14 grade pe litoral.

Și în București, vremea va fi călduroasă. Cerul va fi înnorat seara și dimineața, iar temperatura maximă va fi de 18…20 de grade, iar cea minimă va fi în jur de 9 grade celsius. Ceața se va forma dimineața.

Vremea a fost foarte schimbătoare în ultima vreme. În majoritatea regiunilor din țară, diminețile au fost foarte răcoroase, mai ales din cauza ceței, iar la fel au fost și nopțile. Totuși, pe timpul zilei, temperaturile au crescut pe parcursul zilei, atingând valori ridicate, asemănătoare celor de primăvară, deși ne apropiem cu pași repezi de iarnă.

În dimineața de 27 octombrie, mai mult de jumătate din județele din România s-au aflat sub avertizare de cod galben de ceață și vizibilitate redusă. Avertizarea a fost în vigoare până în jur de ora 12.00. Mai mult, în Tulcea a fost valabil un cod galben de de averse și descărcări electrice. Cantitățile de ploaie au fost considerabile, iar vântul a suflat cu putere aici pe parcursul întregii zile.