Connect with us
Prognoza meteo 30 noiembrie 2020. Meteorologii anunță prima ninsoare în Capitală

Vremea

Prognoza meteo 30 noiembrie 2020. Meteorologii anunță prima ninsoare în Capitală

Prognoza meteo 30 noiembrie 2020. A venit iarna! Oficial temperaturile au scăzut simțitor și primii fulgi de nea au căzut în mai multe regiuni din țară. Meteorologii anunță un val de aer polar peste România care va face ca diminețile și nopțile să fie friguroase în toată țara.

Prognoza meteo 30 noiembrie 2020

Dacă până acum ninsorile și-au făcut apariția îndeosebi în zonele montane, ei bine, iarna se instalează în toată țara. Meteorologii anunță că este foarte posibil să apară prima ninsoare în București, precum și în partea de sud și sud-est a țării.

De luni, 30 noiembrie, încep ninsorile cu precădere în Transilvania, în Moldova, precum și în partea de sud și de est a teritoriului.

„Cu siguranță vom avea prima ninsoare luni în Capitală. Este posibil să se depună și strat de zăpadă, aici, cumva este o bătălie între masa de aer rece și depresiunea mediteraneană și să vedem care va câștiga mai mult teren. În funcție de acestea vom avea și strat de zăpadă în Oltenia, Muntenia, în zona continentală a Dobrogei și sudul Moldovei. Acest sistem este destul de rapid, pentru că marți deja se va deplasa și se va regăsi cel mult în zona de sud-est a țării, dar temperaturile vor fi foarte scăzute. Vorbim de nopți geroase pentru multe zone din țară”, a declarat Alina Șerban, meteorolog ANM, la Antena 3.

Atenționare cod Galben de ninsori și depunere de zăpadă

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod Galben de ninsori moderate cantitativ și strat de zăpadă în zona de sud-est a teritoriului. Codul este valabil în intervalul 30 noiembrie, ora 05.00 – 30 noiembrie ora 20.00.

În intervalul menționat, în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15…20 l/mp. Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Prognoza meteo 29 noiembrie 2020

Precipitații slabe, sub formă de ninsoare se vor semnala în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei și în restul Munteniei. Pe litoral vor fi precipitații mixte, iar în noaptea de luni spre marți vor predomina ninsorile.
Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și dimineților.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top