Connect with us
Prognoza meteo 30 noiembrie - 6 decembrie 2020, cum va fi vremea pe 1 decembrie

Vremea

Prognoza meteo 30 noiembrie – 6 decembrie 2020, cum va fi vremea pe 1 decembrie

Vremea se schimba în prima săptămână din luna decembrie și aduce zăpadă în mai bine de jumătate din țară. ANM a actualizat prognoza meteo pentru perioada 30 noiembrie – 6 decembrie și conform prognozei, vremea va fi ușor mai rece, dar la normalul temperaturilor din decembrie. Va ninge în București, Constanța, Galați, Craiova, Gorj și toate zonele montane. Pe 1 decembrie deși nu sunt festivități organizate de autorități, vremea în București va fi bună, iar în restul țări temperaturilor  vor varia între -5 și maxim 8 grade în zonele de câmpie.

Vremea până pe 6 decembrie. Cum va fi vremea pe 1 decembrie

Pe 1 decembrie de Ziua Națională vremea în București va fi caldă pentru prima zi din luna lui Moș Crăciun, conform faxnews.ro. Temperaturile vor fi în general pozitive cu excepția zonelor montane, unde va ninge abundent. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, singura săptămână rece din decembrie este aceasta.

Ulterior vremea va aduce mult soare și precipitațiile, ploaie, ninsoare vor fi spre zero. Doar în zonele montane la altitudini foarte înalte va ninge.

În prognoza inițială meteorologii au anunțat ninsoarea pentru ziua de marți, însă vremea ne-a pregătit o surpriză chiar de Sfântul Andrei și a adus primii fulgi de zapadă din iarna 2020-2021.

Imaginile de mai sus sunt din București, înregistrarea făcută de colegul nostru Adrian Vrauko a fost la ora 13:00, când în Capitală ningea abundent.

Prognoza meteo 30 noiembrie – 6 decembrie 2020

În perioada 30 noiembrie – 6 decembrie vremea va fi în general rece, temperaturile negative vor domina în această perioadă în toate zonele, fie ele de câmpie sau de munte.

Nu sunt prognozate de ANM furtuni sau vânt puternic și viscol, însă temperatura real simtiță va fi sub cea afișată de termometre.

Cod Galben emis de ANM pe 30 noiembrie

ANM a emis o avertizare de tip nowcasting valabilă pentru județele Tulcea și Constanța în zona de litoral unde se vor semnala intensificări ale vântului cu valori cuprins între 50-60 km/oră.

Codul galben a fost emis la ora 13:30 și este valabil până la ora 17:00.

În județele București, Ialomiţa, Constanța, Brăila, Tulcea, Călărași, Gorj și Teleorman este în vigoare o avertizare de tip cod galben care atrage atenția populației că se vor semnala ninsori abundente cu acumulări mari ale stratului de zăpadă.

Marian Dumitrescu este jurnalist de 4 ani, a lucrat in televiziune la Realitatea TV, Antena 3 si Romania TV.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top