Prognoza meteo 8 ianuarie. Vremea se va schimba considerabil în următoarea perioadă, după ce am avut câteva zile cu temperaturi extrem de ridicate. Zilele trecute, precum și cele de Crăciun și Revelion, au fost marcate de vreme frumoasă, asemănătoare celei de primăvară, însă lucrurile se schimbă acum. Sunt anunțate ploi puternice și ne așteaptă un strat mare de zăpadă.
Vremea începe să se răcească pe 8 ianuarie, după o perioadă foarte călduroasă. Vremea din zilele următoare aduce ploi, vânt și valori termice scăzute. Încă de joi, temperaturile au scăzut considerabil.
Vineri, cerul va avea înnorări și temporar se vor semnala precipitații, ziua în nordul, centrul și nord-estul țării și pe arii mai restrânse în rest, iar în a doua parte nopții local în regiunile sudice. Vor predomina ploile, iar în Maramureș, Transilvania și în zona deluroasă din nordul Moldovei, trecător se vor semnala precipitații mixte.
Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 grade în depresiunile Carpaților Orientali şi 5 grade pe litoral.
Vântul va avea intensificări în zonele montane, în special la începutul intervalului, când viteza la rafală va atinge 60…80 km/h, spulberând zăpada, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40…50 km/h.
În Capitală, vremea se va schimba și va ploua pe parcursul întregii zile. Totuși, temperaturile nu vor scădea drastic, însă vremea va fi mohorâtă. Temperatura maximă va fi de 2-3 grade, iar cea minimă de 1 grad. Vântul va sufla cu până la 40 km/h.
ANM a emis o informare meteo de ploi și vânt valabilă de joi, ora 10.00, până sâmbătă, ora 10.00. La munte se va forma un nou strat de zăpadă, mai consistent în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură. Vântul va sufla cu putere și la munte.
„În intervalul menţionat temporar vor fi precipitaţii, în cursul zilei de joi (7 ianuarie), local în nord, centru şi nord-est, iar din a doua parte a nopţii de joi spre vineri (7/8 ianuarie) aria acestora va fi în extindere dinspre sud, urmând să cuprindă cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în jumătatea de sud, unde se vor acumula 15…25 l/mp”, arată ANM.