Connect with us
Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea în ultima săptămână de vară și în septembrie

Vremea

Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea în ultima săptămână de vară și în septembrie

Se pare că toamna se pregătește de sosire mai devreme decât ne-am fi așteptat, după ce în ultima perioadă au fost semnalate mai multe avertizări de cod galben și portocaliu. Vara se termină cu temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite și cu ploi puține în nordul țării. Toamna vine cu temperaturi obișnuite pentru luna septembrie.

Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea în ultima săptămână de vară și în septembrie

În ultima săptămână din luna august, 24 – 31 august, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestei perioade în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar și ușor mai ridicate, local, în sud-est, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în extremitatea de nord a acesteia. În regiunile sudice cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate, local, în sud-vest.

Toamna începe cu temperaturi obișnuite pentru luna septembrie. În perioada 31 august – 7 septembrie, temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, posibil ușor mai coborâte în nord-vest, dar și ușor mai ridicate în sud-est. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 7 – 14 septembrie, temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână la nivelul întregii țări, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice și sud-estice.Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.
În perioada 14 – 21 septembrie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice acestei perioade, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în jumătatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top