Connect with us
Vremea în weekend. Cu ce temperaturi începem primăvara

Vremea

Prognoza meteo: Cu ce temperaturi începem weekendul

Weekendul vine cu temperaturi de primăvară, anunţă meteorologii. În următoarele trei zile, vremea se va încălzi brusc, iar temperaturile vor depăşi în sudul ţării 15 grade.

Încălzirea este provocată de intrarea pe teritoriul ţării noastre a unei mase de aer cald dinspre Marea Mediterană.

Mai exact în toate regiunile ţării temperaturile vor depăşi 10 grade începând de mâine.

„Ziua e tot mai lungă şi transportul de aer cald din sudul continentului determină o încălzire accentuată. Aşteptăm valori mai ridicate. În weekend, peste 10 grade în mare parte din ţară, în zona Bucureşti vor fi 15-16 grade Celsius”, spune meteorologul Meda Andrei.

Aceasta a explicat că nu sunt excluse intervale cu îngheţ şi brumă în această primăvară, dar până la mijlocul acestei luni temperaturile vor rămâne peste 10 grade, după-amiaza.

Precipitaţiile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării

ANM a făcut următoarele estimări pentru lunile care urmează: Luna martie Temperatura medie lunară a aerului va fi apropiată de norma climatologică în sudul, sud-estul şi local în vestul ţării şi se va situa sub normal în restul teritoriului.

Luna aprilie Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal în regiunile sudice şi estice şi se vor situa sub mediile climatologice în restul tarii. Precipitaţiile totale lunare vor fi, în general, excedentare.

Luna mai Temperaturile medii vor avea valori apropiate de media climatologică în sud, sud-est şi local în vest şi sub normal în celelalte zone.

Precipitaţiile totale lunare vor fi apropiate de normă în sud-estul ţării şi local în sud şi est şi vor avea o tendinţă spre excedent în rest.

Citeşte şi ANM a publicat prognoza pe trei luni. Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza estimativă pentru următoarele trei luni, mai exact până în luna mai 2018.

Potrivit ANM, în lunile martie şi aprilie vor fi precipitaţii excedentare. Şi luna mai va fi o lună cu precipitaţii abundente, excepţie făcând partea de sud-est a ţării, unde acestea vor avea valori apropiate de media climatologică.

Temperatura medie lunară a aerului va fi apropiata de norma climatologică în sudul, sud-estul si local in vestul țării și se va situa sub normal în restul teritoriului.

Precipitațiile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării
Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal în regiunile sudice si estice și se vor situa sub mediile climatologice în restul tarii.

CITEŞTE MAI DEPARTE CE SE INTAMPLA CU VREMEA DE PASTE

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top