Connect with us
Prognoza meteo: Cum va fi vremea în perioada 31 octombrie- 6 noiembrie

Vremea

Prognoza meteo: Cum va fi vremea în perioada 31 octombrie- 6 noiembrie

Prognoza meteo pentru perioada 31 octombrie-6 noiembrie. Administrația Națională de Meteorologie a emis estimarea temperaturilor pentru această săptămână. În plus, este în vigoare un Cod Galben de vânt și ninsori, valabil până pe 31 octombrie, ora 23:00.

La final de articol poți vedea cum va fi vremea in orașul tău.

Citește și: Meteorologii au emis COD GALBEN DE NINSOARE şi VÂNT. Care vor fi zonele afectate

Banat

Sfârșitul lunii octombrie și prima săptămână din noiembrie nu vor fi variaţii termice semnificative, temperaturile maxime se vor situa în jurul a 13 grade, iar cele minime se vor situa, în medie, în jurul a 5 grade. Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va fi ridicată după data de 1 noiembrie. În rest, doar izolat şi trecător va ploua slab.

CRIŞANA

Regimul termic diurn va marca o creştere uşoară, spre medii ale temperaturilor maxime de 13 grade în data de 31 octombrie, pentru ca în prima săptămână din noiembrie să se menţină relativ constant, la o valoare medie de aproximativ 12 grade. Valorile termice nocturne, în prima săptămână din noiembrie, nu vor mai avea variaţii importante, ci se vor situa în jurul acestor valori.

Probabilitatea pentru ploi la nivel local va fi mai ridicată după 1 noiembrie. În celelalte zile ale intervalului de prognoză doar izolat şi trecător va fi posibil să plouă slab.

TRANSILVANIA

Temperaturile vor creşte uşor, iar între 31 octombrie şi 6 noiembrie se vor menţine în jurul a 10…11 grade, fără variaţii importante. Primele nopţi vor fi relativ calde, caracterizate de temperaturi minime ce se vor situa în jurul unei valori medii de 5…6 grade, iar apoi, în intervalul 28 octombrie – 6 noiembrie, vor fi de aproximativ 2 grade, apropiate de normele climatologice ale perioadei.

MARAMUREŞ

Din data de 31 octombrie, media regională urmând a se menţine la 10…11 grade până la finalul primei săptămâni din noiembrie. Temperaturile minime vor marca şi ele o scădere spre 2…3 grade în intervalul 31 octombrie – 6 noiembrie.

MOLDOVA

După data de 31 octombrie, valorile termice diurne vor crește ușor și treptat și se vor menține în jurul a 10…12 grade Celsius, iar minimele nu vor avea variații semnificative și se vor situa în jurul valorii de 3 grade.

Ploi vor fi posibile în 29 octombrie și după data de 2 noiembrie

DOBROGEA

După data de 31 octombrie se va produce o încălzire ușoară, astfel încât la început de noiembrie se pot înregistra maxime în jurul valorii de 15 grade și minime, în medie, de 7…8 grade.

Ploile își vor face simțită prezența după data de 3 noiembrie.

MUNTENIA

La începutul primei săptămâni de prognoză, temperaturile maxime vor marca o creștere şi se vor apropia de mediile climatologice ale perioadei, respectiv o medie a acestora de 14…15 grade Celsius. Minimele termice vor mai crește uşor, spre medii de 5 grade, după data de 3 noiembrie.

Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată în intervalul 2-6 noiembrie.

OLTENIA

Regimul termic va scădea treptat, caracterizând o vreme rece pentru ultima decadă a lunii octombrie. Sfârșitul lunii va aduce o creștere a valorilor termice diurne, care vor oscila până spre sfârșitul intervalului în jurul a
12…14 grade. Minimele termice vor pleca de la valori medii de 9 grade și vor scădea până spre 3…4. grade Celsius, în noaptea de 31 octombrie, apoi vor mai crește uşor, spre medii de 4…5 grade.

În intervalul 2-6 noiembrie, probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată.

LA MUNTE

Un nou proces de încălzire ușoară va debuta spre sfârșitul lunii octombrie, astfel încât media valorilor maxime va fi de 4…6 grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată după data de 2 noiembrie. Vor fi ploi, dar în zona mai înaltă acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor, potrivit ANM.

Cum va fi vremea in orașul tău 31 octombrie – 6 noiembrie

Vezi cum este vremea in orașul tau



Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top