Prognoza meteo pentru 2 săptămâni. Ce anunță specialiștii ANM

Ultimul update: luni 12 noiembrie 2018 15:49 Data publicării: luni 12 noiembrie 2018 15:49
Autor , în Vremea

Prognoza meteo pentru 2 săptămâni. Meteorologii ANM au dezvăluit cum va fi vremea în următoarele două săptămâni.

Specialiștii ANM anunță că urmează o răcire treptată a vremii, însă precipitațiile vor fi deficitare.

Iată care va fi starea vremii în fiecare regiune:

Prognoza meteo pentru 2 săptămâni în BANAT

Vremea se va răci treptat, astfel că media temperaturilor maxime va scădea spre 8 grade la debutul celei de-a doua săptămâni.

După data de 19 noiembrie, vremea va deveni rece, cu valori termice diurne în jur de 4 grade. Temperaturile minime se vor situa peste mediile multianuale în primele 4 zile ale intervalului, când media acestora va fi de 4…7 grade.

După 16 noiembrie, nopțile vor fi tot mai reci, media minimelor urmând să coboare la început spre 0 grade, apoi, la finalul perioadei celor două săptămâni, la valori în jur de -3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații pe arii mai extinse și posibil local însemnate cantitativ va crește în intervalul 18-21 noiembrie, iar ulterior, doar izolat vor fi ploi slabe sau burniță.

Prognoza meteo pentru 2 săptămâni în CRIŞANA

Vremea se va răci treptat, astfel că media temperaturilor maxime va scădea spre 7 grade la debutul celei de-a doua săptămâni. După data de 19 noiembrie, vremea va deveni rece, cu valori termice diurne în jur de 4 grade.

Temperaturile minime se vor situa peste valorile normale în primele 4 zile ale intervalului, când media acestora va fi de 4…7 grade.

După 16 noiembrie, nopțile vor fi din ce în ce mai reci, media minimelor urmând să coboare sub 0 grade, ajungând la finalul perioadei celor două săptămâni la valori în jur de -3 grade.

Prognoza meteo pentru 2 săptămâni în MARAMUREȘ

Vremea se va răci treptat, astfel că la finalul primei săptămâni media regională se va situa sub normalul perioadei și nu va mai depăși 6 grade.

În a doua parte a intervalului sunt prognozate maxime, în medie, de 2…3 grade, care vor caracteriza o vreme rece. Pentru minimele termice, tendința generală va fi de scădere, de la o medie a acestora de 2…5 grade, până spre valori negative în jur de -4 grade, începând din 21 noiembrie.

Probabilitatea pentru precipitații pe arii mai extinse și însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 18-19 noiembrie, iar în rest acestea vor fi doar slabe și trecătoare.

Prognoza meteo pentru 2 săptămâni – MUNTENIA

Intervalul va debuta cu vreme caldă, dar încă de marți 13 noiembrie se va răci, astfel că până spre 18 noiembrie mediile zilnice ale temperaturii maxime se vor situa între 9 și 11 grade. După această dată scăderea de temperatură estimată va aduce regimul termic diurn sub normalul perioadei, respectiv o medie a meximelor de 4…5 grade. 

Minimele termice se vor situa peste mediile multianuale în primele 4 zile ale intervalului, când vor fi de 4…6 grade. Ulterior, până spre 20 noiembrie, se vor înregistra minime în jur de 0 grade, iar după această dată nopțile vor fi tot mai reci, media minimelor urmând să coboare spre -4 grade.

Prognoza meteo pentru 2 săptămâni – TRANSILVANIA

Temperatura aerului va avea valori maxime în scădere până la o medie de 3 grade în data de 19 noiembrie. Apoi va fi relativ staționară, în jurul valorii de 2 grade. Media valorilor termice nocturne va fi ușor pozitivă în primele 4 nopți, dar ulterior va scădea până la – 4 grade în data de 20 noiembrie.

Prognoza meteo pentru 2 săptămâni – MOLDOVA

În prima zi, media valorilor termice diurne se va situa în jurul valorii de 11 grade, însă ulterior vremea se va răci, astfel că la finalul primei săptămâni media regională se va situa sub normalul perioadei și nu va mai depăși 5 grade.

În a doua parte a intervalului sunt prognozate maxime, în medie, de 1…2 grade, ce vor caracteriza o vreme rece.

În ceea ce privește minimele termice, tendința generală va fi de scădere, de la o medie a acestora de 2…4 grade, până spre valori negative în jur de -3 grade, începând din 21 noiembrie.

Probabilitatea pentru precipitații pe arii mai extinse și însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 18-22 noiembrie, iar în rest, acestea vor fi doar slabe și trecătoare.

Prognoza meteo pentru 2 săptămâni în OLTENIA

În 13 noiembrie, vremea se va răci accentuat, astfel că media regională a maximelor va scădea spre 10 grade.

După o ușoară încălzire în ziua de miercuri 14 noiembrie, când în medie se vor înregistra maxime de 14…15 grade, tendința până la finalul celor două săptămâni va fi de răcire.

Astfel, după 19 noiembrie, vremea va deveni rece, cu valori termice diurne în jur de 4 grade.

Temperaturile minime se vor situa peste mediile multianuale în primele 4 zile ale intervalului, când media acestora va fi de 4…6 grade. Din 16 noiembrie nopțile vor fi tot mai reci,.

Prognoza meteo pentru 2 săptămâni – DOBROGEA

În prima zi a intervalului de prognoză, media valorilor termice diurne se va situa în jurul a 13 grade, însă spre finalul săptămânii nu va mai depăși 7…8 grade.

Pentru a doua parte a intervalului sunt prognozate maxime, în medie, de 4…5 grade, ce vor caracteriza o vreme rece.

În ceea ce privește minimele termice, tendința generală va fi de scădere, de la o medie a acestora de 4…6 grade, până spre valori ușor negative, în jur de -1 grad la sfârșitul intervalului.

Prognoza meteo pentru 2 săptămâni LA MUNTE

La munte, în primele două zile ale intervalului, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă, cu maxime în medie de 8 – 10 grade şi minime pozitive, în jur de două grade Celsius.

Răcirea estimată pentru perioada 14 – 18 noiembrie va aduce regimul termic în limite normale, respectiv o medie a valorilor maxime de 1 – 2 grade şi minime ce vor coborî spre o medie cuprinsă între de -4 şi -5 grade.

În a doua jumătate a intervalului, vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit, cu maxime ce vor oscila, în medie, între -4 şi -2 grade, şi minime la nivelul zonei montane în jurul a -8 grade.

Vor fi precipitaţii slabe în zilele de 14 şi 15 noiembrie, dar şi după data de 18 noiembrie.

Citește și: Cum va fi vremea la iarnă. Ce ne anunță ANM

Loading...
Sursa: Huff.ro
Comentarii