Connect with us
Prognoza meteo pentru această săptămână. Vremea va fi rece și va ploua

Vremea

Prognoza meteo pentru această săptămână. Vremea va fi rece și va ploua

Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimarea vremii pentru această săptămână. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor, potrivit ANM.

BANAT
În perioada 23 – 25 octombrie când vor ajunge la o medie de 16 grade. Minimele termice nu vor avea variaţii semnificative în această săptămână şi vor fi cuprinse, în medie, între 5 şi 8 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată, mai ales începând cu data de 26 octombrie.

CRIŞANA
Temperaturile maxime vor creşte uşor de la valori sub normalul perioadei, adică medii de 12…13 grade, ce se vor înregistra în primele trei zile, până la valori în medie a 14 grade. Valorile termice nocturne nu vor înregistra modificări importante de-a lungul acestei săptămâni, astfel că minimele vor fi cuprinse, în medie, între 5 şi 8 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată şi în săptămâna a doua, cu precădere începând cu data de 26 octombrie.

TRANSILVANIA
La începutul intervalului vremea va fi mai rece decât în mod normal, cu maxime ce vor fi cuprinse în medie între 8 şi 10 grade, urmând ca până la sfârşitul intervalului să fie relativ constante la medii de 2…4 grade. Probabilitatea de ploi se va menţine ridicată şi după data de 26 octombrie.

MARAMUREŞ
Temperaturile maxime vor creşte uşor de la valori sub normalul perioadei, în prima zi adică o medie de 9…10 grade, până la valori medii de 12 grade în restul intervalului. Valorile termice nocturne nu vor avea modificări importante, astfel că minimele vor fi cuprinse, în medie, între 3 şi 7 grade.

MOLDOVA
În primele trei zile ale intervalului, regimul termic diurn va fi caracterizat de o vreme mult mai rece decât în mod obişnuit, cu o medie regională a maximelor de 9…10 grade. Spre sfârșitul săptămânii vor oscila din nou la o medie de 9…10 grade. Temporar își vor face apariția și ploile.

DOBROGEA
Vremea va fi rece în primele două zile ale intervalului, cu temperaturi maxime ce se vor situa la o medie în jurul valorii de 11 grade, apoi se va încălzi treptat spre un regim termic normal. După data de 26 octombrie, vor fi ploi în general slabe cantitativ.

MUNTENIA
În primele trei zile ale intervalului, regimul termic diurn va fi caracterizat de o vreme mult mai rece decât în mod obişnuit, cu o medie regională a maximelor în jurul valorii de 10 grade. După data de 26 octombrie, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată.

OLTENIA
La începutul intervalului, vremea va fi mult mai rece decât în mod normal, cu maxime în
medie de 9…10 grade, urmând ca spre sfârşitul săptămânii să fie relativ constante, la medii de 5…6
grade. Temporar ploile îşi vor face apariţia spre sfârșitul săptămânii.

LA MUNTE
La începutul intervalului vremea va fi rece, cu maxime în medie de 2…4 grade şi minime negative de -3…-2 grad. După data de 26 octombrie temporar vor fi precipitaţii, sub formă de ploaie, iar mai ales pe crestele înalte, şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top