Connect with us
Prognoza meteo pentru luna februarie 2021. Cea mai săracă în precipitații lună a iernii și a anului

Vremea

Prognoza meteo pentru luna februarie 2021. Cea mai săracă în precipitații lună a iernii și a anului

Prognoza meteo pentru luna februarie anunță fluctuații mari de temperatură. Potrivit meteorologilor, prima săptămână aduce temperaturi de primăvară, în a doua săptămână vremea se apropie de normalul pentru această perioadă, iar în a treia săptămână din februarie temperaturile scad, iar în a patra vor fi sub normalul lunii februarie.

Prognoza meteo pentru luna februarie

Luna februarie este atipică din punct de vedere al temperaturilor. Așa cum am spus mai sus, începutul de lună vine cu vreme caldă, de primăvară, cu temperaturi chiar mai mare decât cele specifice acestei perioade a anului.

Va fi cald mai ales în zonele centrale și cele de sud-vest, unde abaterile termice sunt cele mai mari. Vor fi abateri mai mari de 5,5 grade Celsius față de normalul climatologic al unei prime săptămâni din februarie.

În ceea ce privește precipitațiile, în prima săptămână din luna februarie, acestea vor fi deficitare în sud-vestul țării și normale în restul teritoriului.

Săptămâna 8-15 februarie aduce temperaturi medii, ușor mai scăzute, în special în estul și nord-estul țării. În a treia săptămână din februarie (15-22 februarie), temperaturile scad în toată țara, cu precădere în nordul teritoriului.

În săptămâna 22 februarie – 1 martie, temperaturile se apropie de cele normale pentru această perioadă a anului.

Luna februarie 2021 – cea mai săracă în precipitații

Potrivit Elenei Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, luna ianuarie este cea mai săracă lună în precipitații a iernii și a anului.

Astăzi, 2 februarie 2021, ANM a emis patru coduri galbene de ceață în mai multe județe din țară. Este vorba despre ceață care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcţie de condiţiile locale, formarea gheţuşului.

Codurile galbene de ceață sunt valabile până în jurul orelor 10.00 în următoarele județe:

Județul Olt; Județul Vâlcea cu localitățile: Drăgășani, Bălcești, Prundeni, Fârtățești, Ionești, Șușani, Orlești, Lungești, Ștefănești, Valea Mare, Tetoiu, Glăvile, Sutești, Laloșu, Ghioroiu, Măciuca, Drăgoești, Diculești, Crețeni, Mădulari, Gușoeni, Făurești, Voicești, Lăcusteni, Mitrofani, Amărăști;
Județul Dolj: Calafat, Băilești, Dăbuleni, Poiana Mare, Moțăței, Sadova, Daneți, Călărași, Valea Stanciului, Ciupercenii Noi, Maglavit, Ostroveni, Amărăștii de Jos, Celaru, Mârșani, Desa, Bistreț, Bârca, Gighera, Rast, Bechet, Cerăt, Afumați, Goicea, Drănic, Giurgița, Urzicuța, Gângiova, Piscu Vechi, Dobrești, Rojiște, Ghidici, Negoi, Seaca de Câmp, Dobrotești, Cioroiași, Siliștea Crucii, Măceșu de Sus, Catane, Amărăștii de Sus, Măceșu de Jos, Cârna;

Prognoza meteo 2 februarie 2021

Județul Brăila: Victoria, Stăncuța, Mărașu, Berteștii de Jos; Județul Ialomiţa: Slobozia, Fetești, Țăndărei, Amara, Făcăeni, Bordușani, Săveni, Perieți, Mihail Kogălniceanu, Gura Ialomiței, Ograda, Gheorghe Lazăr, Vlădeni, Ciulnița, Sudiți, Bucu, Movila, Stelnica, Platonești, Cosâmbești, Valea Ciorii, Giurgeni, Mărculești, Albești, Buești;

Județul Călăraşi; Județele Argeș și Dâmbovița

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top