Connect with us

Vremea

Prognoza meteo pentru weekend. Când scapă România de ploi

Meteorologii au făcut avertismente importante pentru acest weekend. Începutul va fi unul foarte ploios și neplăcut, dar vremea își va reveni treptat și se ajunge la temperaturi ridicate și o atmosferă plăcută, având în vedere că ne apropiem deja de vară.

Vremea de weekend

Vremea a fost foarte plăcută în ultima perioadă. Temperaturile au fost unele extrem de ridicate, mult mai mari decât cele normale. De două zile, însă, au început ploile, care vor continua pe tot parcursul weekend-ului. Temperaturile maxime cresc până la 27 de grade în weekend. Spre seară, instabilitatea cuprinde din nou toate regiunile. Va fi frig şi va ploua torenţial în majoritatea regiunilor din țară.

Astăzi, vremea va fi instabilă în toată țara. Temperaturile vor fi mari pe parcursul zilei, dar spre după-amiază se va schimba situația și apar ploile. Precipitațiile înregistrate în următoarele zile vor fi însemnate, până la 25-25 l/mp. De asemenea, sunt anunțate și vijelii, ploi torențiale și grindină, așa cum este obișnuit pe timp de vară.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 14 grade. Pe timpul nopții va fi mai răcoare și este anunțată chiar și ceață, în special în zonele joase.

Când se încălzește

Săptămâna viitoare temperaturile vor fi mai scăzute decât cele specifice perioadei și va ploua în aproape toată țara. Totuși, vremea se schimbă din 24 mai, când temperaturile vor fi foarte ridicate și nu va mai ploua deloc.

În săptămâna 17-24 mai, valorile termice vor fi în general mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă. În restul țării, temperaturile vor fi aproximativ normale pentru această perioadă.

După 24 mai, se va încălzi semnificativ. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile centrale, montane, sudice și sud-estice. Începutul lunii iunie va fi unul foarte plăcut, pentru că se anunță chiar temperaturi de vară.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top