Prognoza meteo pentru weekendul 11 – 12 iunie, la mare si la munte

10.06.2016
Prognoza meteo pentru weekendul 11 – 12 iunie, la mare si la munte

In ciuda aspectului instabil al vremii, meteorologii au vesti bune pentru romani, mai ales pentru aceia care inaintea acestui weekend si-au facut deja planuri de calatorie. Vremea va continua sa se incalzeasca, iar aceasta tendinta se va simti mai ales in jumatatea sudica a teritoriului, conform specialistilor de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Vremea de sambata, in tara

Asa cum am precizat anterior, vremea va continua sa se incalzeasca, iar tendinta se va simti in jumatatea sudica a teritoriului. Astfel, in cursul zilei de sambata, cerul va fi variabil si va prezenta innorari temporar accentuate in regiunile nordice, dar si in zonele de deal si de munte. De asemenea, la deal, dar si la munte, local vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Odata cu venirea noptii, innorarile se vor accentua, iar ploile vor curprinde inclusiv regiunile vestice si centrale.
In restul teritoriului, situatia va fi putin diferita, in sensul ca ploi de scurta durata se vor semnala doar izolat. In aceste conditii, meteorologii estimeaza ca vor fi cantitati de apa ce vor depasi 25 l/mp, dar va cadea si grindina. In ceea ce priveste valorile termice, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 – 21 de grade Celsius in Maramures si in nordul Moldovei, si 29 – 30 de grade Celsius in sud-estul Munteniei. Minimele se vor incadra intre 9 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 18 grade pe litoral.

Citeste si: VREMEA. Romania, lovita de fenomene meteo EXTREME. Vezi atentionarea ANM

Alerta de boala Lyme! Vremea calda a dus la reaparitia capuselor

Vremea de sambata, in Bucuresti

Si in Capitala vremea se va incalzi, dar cei care au fost sacaiti de frontul de aer rece din aceste zile nu vor scapa inca de aceasta neplacere. Cerul va fi variabil, iar innorarile vor fi prezente mai ales dupa-amiaza si la inceputul noptii, cand poate ploua si pot fi inregistrate descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, iar temperatura maxima va fi de 28 – 29 de grade. In ceea ce priveste minima, aceasta se va situa undeva in jurul valorii de 14 – 16 grade Celsius.

Vremea de duminica

Duminica va debuta cu vreme instabila, iar valorile termice vor scadea in majoritatea zonelor, dar acest aspect se va resimti mai ales in jumatatea de nord a Romaniei. In vest, sud-vest, in zonele centrale si nordice, cerul va fi mai mult noros, vor fi averse si descarcari electrice. In sud si in sud-est, innorarile se vor accentua seara si noaptea, momente cand se vor semnala descarcari electrice, intensificari ale vantului, dar si averse locale. Partea neplacuta este legata de faptul ca ploile vor avea si caracter torential, iar izolat va cadea grindina.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 18 si 27 de grade Celsius, in timp ce minimele se vor situa intre 10 grade Celsius in depresiunile Carpatilor Orientali si nordul Moldovei, si 19 grade Celsius pe litoral.