Connect with us
Starea vremii

Vremea

Prognoza pe următoarele luni. Iarna aceasta va fi extrem de grea

Specialiștii britanici avertizează că iarna aceasta nu va fi deloc una ușoara. Ei spun că Europa se va confrunta cu o iarnă extrem de grea, asemănătoare cu o mică eră glaciară. În ceea ce privește România, specialiștii avertizează că termometrele vor indica temperaturi negative de până la – 40 de grade.

Prognoza meteo pentru luna noiembrie

Temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de normal în cea mai mare parte a țării, posibil mai ridicate, local, în sud, sud-est și vest. Media lunară pentru luna noiembrie este de 3,8 grade Celsius, potrivit măsurătorilor de specialitate, luându-se în considerare parametri monitorizați în intervalul 1981-2010.

Cantitățile totale de precipitații se vor încadra, în general, în normele climatologice în regiunile sud-estice și sudice, iar în rest vor putea fi excedentare. Potrivit mediei multianuale lunare, cantitățile de precipitatii vor atinge 41,5 l/mp.

Estimarile sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, si au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Prognoza meteo pentru luna decembrie

În luna decembrie, temperatura este cuprinsă între 2 și 10 grade. Însă, nu vom scăpa de ninsori, care își vor face apariția din primele zile ale lunii.

Prognoza meteo pentru luna ianuarie

Luna ianuarie nu va fi deloc una blândă. Cea mai mare temperatură estimată pentru luna ianuarie este de 1 grad. În general, termometrele vor indica temperaturi negative.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top