Connect with us
Prognoza pentru 1 Decembrie anunță o vreme preponderent rece, caracterizată de temperaturi ce nu vor depăși 4 grade Celsius.

Vremea

Prognoza pentru 1 Decembrie anunță vreme rece

Prognoza pentru 1 Decembrie anunță o vreme preponderent rece, caracterizată de temperaturi ce nu vor depăși 4 grade Celsius. Meteorologii au emis o analiză a evoluției temperaturilor de Ziua Națională, de pe întreaga suprafață a țării.

Prognoza pentru 1 Decembrie

„La aceasta oră sunt înnorări. Se aşteaptă ca până la ora Paradei de 1 Debembrie să se mai ridice norii. Astfel, spectatorii prezenți la Paradă vor putea vedea avioanele survolând. Vremea se va menţine rece, vântul se va intensifica treptat, temperaturile maxime ajungând la 4 grade. Minimele zile sunt cuprinse între -3 şi -1 grade. În țară, temperaturile vor fi cuprinse între -2 grade în estul Transilvaniei şi 6 grad în Banat”, au declarat reprezentanţii ANM pentru MEDIAFAX.

ANM a emis inclusiv un cod galben de ninsori care ar intra în vigoare astăzi la ora 17:00 și ar dura până mâine la ora 8:00. „În intervalul menţionat, aria ninsorilor va cuprinde treptat toate zonele de munte, precum şi regiunile nordice şi centrale. Îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală de 50-60 km/h şi, mai ales în zona montană înaltă, peste 65-75 km/h. Vizibilitatea ar putea fi serios afectată de viscolul puternic, de aceea șoferilor le este recomandată prudență maximă. În Banat şi Crişana se vor semnala precipitaţii mixte. Astfel, pe arii restrânse este posibilă formarea poleiului”, informează meteorologii.

Citește și: Prognoza METEO pe două săptămâni. Cum va fi vremea la începutul lui decembrie

Prognoza meteo pe următoarele zile

Specialiștii ANM au pus la punct o analiză a vremii și pe următoarele zile, atunci când se anunță și alte schimbări de vreme majore. „În intervalul 2 decembrie ora 8:00, sâmbătă ora 2:00, intră în vigoare alt cod galben. Ne așteptăm la intensificări ale vântului în vest, sud și est. În Nordul și centrul țării este posibil să cadă cantități însemnate de zăpadă. Pe întreaga suprafață a țării vântul va bate cu viteze cuprinse între 55km/h și 90km/h. În aceste condiții, caracterizate de ninsori și vânt puternic, este posibil ca zăpada să fie troienită iar vizibilitatea să scadă sub 50m.”

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top